Tips om langer van je meubels te genieten

Duurzaam
Langer van je meubels genieten? Dat doe je zo!
Langer van je meubels genieten? Dat doe je zo! (Foto: Adobe Stock)

Duurzaam oftewel ‘groen’ wonen wordt steeds belangrijker. Bij Rodi Wonen delen we elke donderdag een fijne duurzaamheidstip. Langer van je meubels genieten? Dat doe je zo!

Als je in een mooie bank of fauteuil investeert wil je hier graag jaren van genieten. Hoe houd je deze items zo lang mogelijk mooi? Wij geven tips!

Tips om langer van meubels te genieten

1. De makkelijkste tip: ga voor een tijdloos design, zodat je er niet snel op uitgekeken raakt. Een kanariegele bank is leuk, maar misschien vind je deze na een tijdje niet meer mooi. Kortom: ga voor een item van hoge kwaliteit. Ontdek bijvoorbeeld duurzame meubels. Items die je dagelijks gebruikt moeten natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. Onderzoek de kwaliteit en lees vóór aankoop altijd de reviews. 

2. Als je eenmaal een tijdloos meubel hebt gekocht, is het belangrijk dat je dit item goed beschermt. Kwetsbare stoffen spray je in met impregneerspray, zodat eventuele wijn- of limonadevlekken er niet intrekken. Heb je een houten meubel gekocht? Dan is het belangrijk dat je dit hout insmeert met een fijne laklaag, zodat er minder snel beschadigingen op komen. Wist je dat sommige meubels lelijk worden van de zon? De stoffen kunnen hierdoor verkleuren. Tip: plaats een bank met een kwetsbare stof op een plek waar weinig zon komt. Zo blijft ‘ie langer mooi. 

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!