Interieurtip van Suus: tuintegels in de badkamer

Accessoires
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Even voorstellen: Susan Rietveld, interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien hoe je de badkamer een upgrade geeft met tuintegels!

Susan: “Door het mooie weer moest ik ineens denken aan mijn tuintegelbadkamerproject. Ik werd een paar maanden geleden gevraagd om advies te geven voor een badkamer. De bewoners wilden het liefst een rigoureuze verbouwing, maar daar was geen budget voor. Het werd dus een budget make-over.

Tuintegels in de badkamer

De badkamer miste vooral sfeer. Witte wandtegels, witte vloertegels: dit paste niet bij elkaar. Hier mocht wel wat warmte in! Warmte kun je op meerdere manieren bereiken. Eén manier is door natuurlijke materialen toe te passen, zoals hout. Ik gebruik vaak materialen en spullen die oorspronkelijk ergens anders voor bedoeld zijn. Zo kwam ik op het idee om houten tuintegels te gebruiken. 

De perfecte tegel

Na een zoektocht op internet vonden de bewoners de perfecte tegel. Mooi hardhout, smalle latjes én in de juiste maat. Op een plattegrond tekende ik uit hoe de tegels het beste gelegd konden worden voor het mooiste resultaat. De tegels hebben we op maat gezaagd, geschuurd en in de olie gezet. Ze liggen los op de oude tegelvloer, dus je kunt ze er eenvoudig uithalen om goed schoon te maken. Door het hout is er direct een andere sfeer! 


Tuintegels in de badkamer. Beeld: Stuff&Styling

Nieuwe look, klein budget 

Het probleem van de vloekende tegels is ook opgelost. Een stukje tegel dat over was kwam op de badrand als badplank voor mooie accessoires of waar je je wijntje en je boek neerlegt als je in bad zit. Verder is het aangekleed met leuke badmatten en wasmanden. Zo zie je dat met een klein budget in één middag een totaal andere badkamer kunt creëren!”

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!