Maak je eigen thuisbioscoop

Huis
Geniet van een unieke bioscoopervaring in je eigen huis of tuin!
Geniet van een unieke bioscoopervaring in je eigen huis of tuin! (Foto: Adobe Stock)

Geniet van je eigen thuisbioscoop! Wat is er fijner dan op groot scherm de nieuwste 007 te kijken, mét een bak popcorn? Een thuisbioscoop kun je makkelijk zelf inrichten. Wij geven tips!

Beamer

Wil je het echte bioscoopgevoel krijgen? Met een beamer kun je makkelijk een film projecteren. Het enige wat je nodig hebt is een wit laken of doek. Dit kun je zowel in de woonkamer als in de tuin plaatsen. Richt de boel gezellig in met stoelen, kussentjes, sfeerverlichting en tafeltjes. Plaats hier de lekkernijen op. Maak de ruimte goed donker; sluit de gordijnen. 

Geluidsapparatuur

In de bioscoop maakt het speciale surround speakersysteem het kijken van een film een speciale ervaring. Nu is zo’n systeem niet realiseerbaar voor in de woonkamer. Ontdek daarom subwoofers: speakers met perfect geluid én een stevige bas. Genieten maar! 

Snacks

Ook niet onbelangrijk: de snacks! Old school popcorn, chips en borrelnootjes zijn dé perfecte keuze. Zin in een lekker drankje? Ga voor een smaakvolle cocktail. Bier, witte wijn, rosé en cola zijn daarnaast onmisbaar. Voor de kids kun je lekkere chocomel maken, of home-made ice tea. Wil je helemaal uitpakken? Dan kun je een klein barretje met een koelkastje neerzetten. Je vrienden zullen je dankbaar zijn. 

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!