Weekendtip: overnachten op een woonboot

Huis
Nederland is een land van water. Ideaal om te overnachten op een woonboot!
Nederland is een land van water. Ideaal om te overnachten op een woonboot! (Foto: Adobe Stock)

Droom jij regelmatig weg bij een mooie woonboot, terwijl je geniet van vrijheid op het water? Overnachten op een woonboot wordt steeds populairder. Wij hebben de leukste accommodaties op een rijtje gezet!

Nederland is een land van water, en dat heeft héél wat voordelen! Zowel in de grote steden als in de kleine dorpen vind je schitterende woonboten. Je slaapt op het water, wat een unieke ervaring is. Zéker als je ook nog in een mooie omgeving zit! Van Noord-Holland tot Friesland: wij hebben de meest unieke woonboten op een rijtje gezet. 

Op het Friese water

Op zoek naar een écht bijzondere overnachting? Check deze Houseboat in Friesland, met een ligplaats in de jachthaven Waterrijck in Offingawier. Je dobbert op het Sneekermeer. Het interieur is modern met een uitgebreide keuken én twee slaapkamers. Ook fijn: een dakterras, waar je lekker kunt zonnen. Voordeel: de hond mag ook mee! Je boekt de overnachting op deze woonboot hier.

Stadse allure op het water

Ontspan je liever aan de Amsterdamse grachten dan aan de Friese meren? Dan is deze moderne en luxe woonboot écht wat voor jou. De woonboot ligt in de meest romantische wijk van het stadscentrum, net buiten het toeristische gebied. Je hebt een fijne badkamer, een ruime tweepersoonskamer, een eigen toegangsbrug én een zonnig dakterras. Je boekt de overnachting op deze woonboot hier. 

Italiaanse fantasie in Arnhem

Deze kleurrijke woonboot heeft een unieke inrichting. Het lijkt wel een mini-museum waar je in logeert! De kamers hebben een eigen badkamer, douche en terras met een schitterend uitzicht over de Rijn. Wauw! ‘s Avonds kun je genieten van een grote terrastuin vol mozaïek. Ook fijn: de boot is goed te bereiken met het OV. Je boekt de overnachting op deze unieke woonboot hier

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!