Thuiswerken? 5 superleuke tips om je werkplek gezellig te maken!

Huis
Afbeelding
(Foto: Adobe Stock)

Thuiswerken: het is na corona een blijvertje. Dus hoe richt je de thuiswerkplek zo praktisch én gezellig mogelijk in? Wij delen 5 tips!

Nieuwsgierig? Lees snel verder.

Thuiswerkplek gezellig maken

1. Ten eerste is het belangrijk dat je een fijne ruimte uitkiest, waar je in alle rust kunt thuiswerken. Als je op je huidige plek niet lekker zit, kun je ook een nieuwe plek inrichten. Vervolgens richt je de ruimte in. Misschien denk je bij ‘kantoor’ aan saai wit en zakelijk, maar dát is verleden tijd! Geef de muur juist een lekker kleurtje. Wat dacht je van een aquablauwe tint, waardoor je je beter kunt concentreren? Of een zachte gele kleur, die je productiviteit verhoogt? Een lila tint op de muur werkt rustgevend, en dat werkt wél zo lekker. Kortom: ga voor kleur! Je kunt het ook bij één muurtje houden of voor een toffe lambrisering kiezen. Opties genoeg!

Tekst gaat verder na de afbeelding


Thuiswerkplek gezellig maken

2. Ergonomisch zitten. Als je de werkplek eenmaal een tof kleurtje hebt gegeven, is het belangrijk dat je voor een goed bureau en ergonomische stoel zorgt. Zéker als je een kantoorbaan hebt is het belangrijk om goed te zitten; anders kun je rugklachten ontwikkelen. Heb je er de ruimte voor? Ga dan voor een ruim bureau, waar je ook veel spullen op kwijt kunt. Dit nodigt je uit om lekker te kunnen werken, in plaats van dat je steeds denkt ‘wat een troep.’

Thuiswerkplek gezellig maken

3. Ordenen maar! Als je thuiswerkt is het wel zo fijn dat je alle belangrijke papieren bij de hand hebt. Zorg dat je daarom een bureau organizer op je bureau hebt staan. Datzelfde geldt voor een pennenbakje, enveloppenhouder en mappen voor belangrijke papieren. Zet deze op een praktische plek, het liefst achterin de hoek van het bureau, zodat het je niet in de weg zit. Moet je vaak printen? Koop dan een compacte printer en richt hier een klein hoekje voor in. Je kunt ‘m bijvoorbeeld op een eikenhouten kastje zetten. Enne: vergeet het printpapier niet!

Lees verder na de afbeelding


Thuiswerkplek gezellig maken

4. Motiveren kun je leren. Heb je moeite met concentreren? Of maak je taken vaak slechts voor de helft af? In dat geval kan een beetje motivatie geen kwaad. Een paar leuke, motiverende quotes aan de muur doen wonderen. Het liefst met een knipoog, dan kun je er ook nog om lachen. Tip: koop leuke posters en hang deze aan de muur. Je hebt ook opbergmappen met quotes. Wel zo leuk! 

Tekst gaat verder na de afbeeldingen 


Thuiswerkplek gezellig maken

5. Vergeet de accessoires niet. Maak je werkplek af met mooie details. Wat dacht je van een leuke laptophoes en weekkalender voor het overzicht? Of misschien is je laptop überhaupt aan vervanging toe? Daarnaast is een goede muis essentieel. Enne: zet een paar plantjes neer (die verbeteren de luchtvochtigheid van je huis) voor de groene touch. Vergeet ook het schijfgerij niet. Producten die fijn in het gebruik zijn, verbeteren je productiviteit. Daardoor begin je jouw werkdag altijd met inspiratie! 

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!