ZaanPride 2020 in de steigers

Algemeen
Afbeelding
Een kleurrijk geheel, gespot tijdens de Roze Week in Alkmaar. (Foto: Dirk Karten)

ZAANSTREEK – Op de recent gehouden bijeenkomst van de stichting Zaanse Regenboog over de totstandkoming van ZaanPride 2020 is het idee ter tafel gekomen Zaans Regenboogbier te introduceren. Brouwerij De Hoop wil dit speciaalbier gaan brouwen, maar vraagt aan de organisatie wel een bepaalde afzet.

Hoogtepunt zal de Zaanse Regenboogparade zijn. Die gaat door het centrum van Zaandam en wordt afgesloten met een ZaanPride Event en feest. Tijdens de presentaties werd onder de aanwezigen het enthousiasme gepolst mee te helpen bij de voorbereidingen van de Regenboogweek en Zaanse Regenboogparade. Waarbij de hulp van vrijwilligers essentieel is laten Oscar Bodelier, Jacky van Tongeren, Angelique Melisse en Frankie Vos weten.

Opening 13 juni

Tijdens de Regenboogweek wil de organisatie flink uitpakken. Zo is de opening op 13 juni gepland op de Zaan. Daarvoor zijn nog wel een aantal kleine sloepen/motorbootjes nodig. Daarmee laat de organisatie zich inspireren door de Alkmaarse Pride die traditiegetrouw een kleurrijke vaartocht door de Alkmaarse grachten heeft. (zie bijgaande foto's).

Evean Guisveld en Evean Erasmushuis gaan beide een ouderenactiviteit houden. Er komt een ZaanPride wandeling door het Twiske en een roze film door Bureau Discriminatiezaken samen met filmtheater de Fabriek. Een transgenderfilm draait, in samenwerking met TranScreen, in de Fabriek. Een politieke avond/middag wordt georganiseerd door vertegenwoordigers van CDA en de PvdA. Ook staat er een roze bingo op het programma, een netwerkborrel en jongeren-event. Daarnaast wil de stichting een fototentoonstelling houden door Jasper Groen met als onderwerp transjongeren in Rusland en een Roze High Tea LHBhighT.
Zie ook: www.zaanseregenboog.nl en www.facebook.com/dezaanseregenboog/

Afbeelding