WSV’30 stopt met inzameling oud papier

Algemeen
Ophalen oud papier door vrijwilligers WSV'30 stopt per 1 augustus.
Ophalen oud papier door vrijwilligers WSV'30 stopt per 1 augustus. (Foto: Aangeleverd)

WORMER/JISP - De vrijwilligers van de oud papierploeg van WSV’30 moeten met ingang van 1 augustus hun wekelijkse inzameling van het oude papier en karton noodgedwongen staken.

WSV’30 stopt met inzameling oud papier

Per 1 augustus wordt er geen oud papier meer opgehaald in Wormer en Jisp. Los van het ontbreken van nieuwe vrijwilligers of het vernielen van de papierbus, is het door diverse omstandigheden ondoenlijk geworden de werkzaamheden nog langer voort te zetten en het plezier als vrijwilliger te behouden. 

Al vanaf 2010 zette de oud papierploeg van WSV’30 zich binnen Wormer en Jisp in zoveel mogelijk oud papier of karton in te zamelen. Dit groeide uit tot minimaal twee papiercontainers per week. In al die jaren haalden zij ongeveer 3,5 miljoen kilogram oud papier en karton op, waarmee zij een van de grootste sponsors van WSV’30 werden. 

Niet alleen voor WSV’30, ook voor sommige inwoners van Wormer en Jisp zorgt het wegvallen van deze ploeg voor een groot gemis. Een oplossing is de container op het WSV-terrein, waar inwoners hun oud papier en karton op maandag- en dinsdagochtend kunnen deponeren. Of op de dagen/uren wanneer er getraind wordt. Veelal in de avonduren. Op deze manier hoopt WSV’30 de inwoners nog een beetje tegemoet te komen. 

Een andere mogelijkheid om het papier kwijt te kunnen is bij de Sporthal, waar volleybalvereniging VCC’92 iedere zaterdag inzamelt tussen 11.00 en 12.00 uur. Of gebruik de papierbakken die de gemeente Wormerland in diverse buurten heeft geplaatst. 

Via deze weg danken de vrijwilligers de mensen die trouw hun oud papier wekelijks voor de deur zetten. Samen zorgden zij ervoor, dat de club er financieel florissanter voor kwam te staan en het milieu een steuntje in de rug kreeg.