Wereldwijde vrede en eenheid dankzij ‘levend boek’

Algemeen
Monique mag zich zonleraar noemen en in die hoedanigheid Het Kennis Boek onder de aandacht brengen voor wie er open voor staat.
Monique mag zich zonleraar noemen en in die hoedanigheid Het Kennis Boek onder de aandacht brengen voor wie er open voor staat. (Foto: Dirk Karten)

ZAANDAM – Waarschuwing: stop gelijk maar met verder lezen als je alleen gelooft in wat er officieel door de wetenschap is bewezen. Heb je een open geest en durf je na te denken over een boek dat de mensheid oproept tot elkaar accepteren en zich te verenigen, lees dan verder. En maak kennis met ‘Het Kennis Boek’; 952 bladzijden dik en geschreven om wereldwijd vrede en eenheid te verspreiden. Monique Biersteker uit Zaandam stond met dit lijvige ‘Gouden Boek van de Gouden Tijd’ op de recent gehouden spirituele beurs in buurtcentrum De Vuister in Koog aan de Zaan.

Welke raadsels ontsluiert Het Gouden Boek van de Gouden Tijd? 

Monique mag zich zonleraar noemen en in die hoedanigheid Het Kennis Boek onder de aandacht brengen voor wie er open voor staat. Met recht ‘open voor staat’. Want ook al is de boodschap van de non-profit stichting Het Kennis Boek nobel, voordat je het weet gaat het gesprek over ‘letters die geladen zijn met kosmische energie die het bewustzijn van de lezer bereiken‘. Tegelijk is er een kring van mensen die het Kennis Boek in zo’n vijftig landen over de hele wereldbol bestuderen. Dat het boek in Nederland niet in brede kringen bekend is, betekent niet dat je het kunt afdoen als een spiritueel verzinsel.

Oproep tot tolerantie

Monique snapt dat er mensen zijn die afhaken als ze het heeft over een boek met een aura. Het belet haar niet mensen nieuwsgierig te maken voor het boek dat de mensen oproept tot zaken als tolerantie, respect, vriendschap en gelijkwaardigheid.

“Ondanks het feit dat ik al eerder in aanraking ben gekomen met deze kosmische gids, ben ik vorig jaar augustus serieus in het leerprogramma gestapt. Toen ik de gratis introductieset kreeg, heb ik er eerst ook ‘op gekauwd’. Want het taalgebruik is ongewoon. Maar wat ik las, ging me steeds meer boeien. En in een studiegroep leerde ik het verschil tussen lezen en begrijpen van de tekst. Zo zal ieder voor zich de diepere betekenislagen ontdekken en doorgronden. Het lezen en herlezen werkt als ware breingymnastiek en geeft een enorme verruiming in denken”, aldus Monique.

Gouden Tijd

De tekst van het boek is geschreven door Bülent Corak, een Turkse vrouw aan de hand van ‘boodschappen’ die ze kreeg uit de kosmos. De hoofdstukken worden geschreven in de periode 1981 tot 1993.

“De kennis die zo op schrift is gesteld in de 62 hoofdstukken (‘Fascikels’ genaamd) komen uit de negentiende dimensie. Dit wordt ook het Omega dimensie genoemd”, licht Monique toe. “Het wordt wel Het Boek van de Gouden Tijd genoemd, maar daar leven we nu nog niet in. We zijn wel op weg daar naartoe. En het boek geeft de handvatten hoe we dat als mensheid kunnen doen.”


Het Kennis Boek telt 952 pagina’s en wordt in circa 50 landen bestudeerd. 

‘Het lezen en herlezen werkt als ware breingymnastiek’

Een ‘levend boek’ dat geladen is met energie op de letters: ‘lichtfotonen’. Dat de lezer helpt om zijn bewustzijn te verhogen én dat van de wereld. Het is even schakelen om aan te haken. Helaas hebben wij niet het brein van Stephen Hawking die daarover allerlei uiterst zinnige dingen schreef. Ja, zelfs het bestaan van dit soort zaken kon aantonen. Wat we wel kunnen zien - onder meer op https://nederland.hetkennisboek.net/ - zijn overeenkomsten uit vele religies. Mooie, positieve zinnen over het vinden van de sleutels van persoonlijk geluk en dat van de mensheid. Dan weer cryptische omschrijvingen die in bloemrijke Oosterse bewoordingen worden aangereikt op een manier die doet denken aan bijvoorbeeld Boeddha.

Geen heilig boek

Letterlijk voorbeelden uit het boek geven wordt niet gewaardeerd, een wens die door de redactie wordt gerespecteerd. Ook al worden religieuze voorbeelden als Jezus, Mohammed, Mozes broeders genoemd, toch is Het Kennis Boek geen ‘bijbel’.

“Sterker, dit boek overstijgt religie. Het is geen heilig boek. De namen die je noemde worden ‘onze Licht Vrienden’ genoemd. Het gaat niet om de verschillen, maar de verbinding. Want hoe slecht het in deze tijd soms lijkt te gaan, echt; de meeste mensen deugen gewoon. Die willen geen oorlog. Met Het Kennis Boek wordt verbroedering aangereikt als kosmische gids voor éénwording van de mensheid”, vertelt Monique.

Niet naïef

Het klinkt als erg mooi doel, maar tegelijk is de polarisatie nog nooit zo groot geweest om over een dreiging van de Derde Wereldoorlog maar niet te spreken. Hoe kijkt Monique daar tegenaan?

“Ik ben niet naïef. We leven niet in een makkelijke tijd, maar gelukkig merk ik dat er steeds meer mensen bewust worden. Dat we zo niet door kunnen gaan. Ik geef persoonlijk liever het positieve plantje water. Ik ga niet mee in de angst van de massa en heb door het lezen van Het Kennis Boek mijn eigen doel gevonden.”

Door alle 952 bladzijden met de hand over te schrijven – 62 hoofdstukken in 62 weken - mag Monique zichzelf zonleraar noemen en de kennis over het boek verspreiden. Is ze door zoveel unieke kennis niet zelf een beetje een heilige geworden?

Het komt goed

Met brede lach vertelt ze: ,,Haha, ik ben verre van heilig. We hebben allemaal onze ontwikkelingsweg te gaan. Dat verandert niet, maar het leven is wel lichter geworden omdat ik minder met mijn ego worstel. Het deelnemen aan de studies van Het Kennis Boek helpt daar bij. De kracht die het geeft om met zoveel mensen over de hele wereld tegelijk te lezen en studeren en daardoor een magnetisch veld van hoge energie te creëren is geweldig! Hoe meer mensen zich aansluiten hoe groter en sterker dit veld wordt. Het is een missie voor de mensheid.”

Wil je meer weten over de gratis studies en/of een introductie set ontvangen, mail dan naar monique_biersteker@hotmail.com (Let op: tussen de voor en achternaam zit een laag liggend streepje/underscore)

Het Kennis Boek telt maar liefst 952 bladzijden.