Buurtbus 456 zoekt vrijwilligers

Algemeen
De Buurtbus 56 zoekt vrijwilligers.
De Buurtbus 56 zoekt vrijwilligers. (Foto: aangeleverd)

ASSENDELFT - Buurtbusvereniging Zaanstreek Zuid uit Assendelft is, ter uitbreiding van het huidige team, op zoek naar chauffeurs. De vereniging vindt het belangrijk om openbaar vervoer te blijven aanbieden voor de buurtschappen Assendelft, Nauerna Westzaan en de Havenbuurt naar station Zaandam. Daar waar de grote stadsbussen niet kunnen komen, rijdt de buurtbus lijn 456.

Om de continuïteit van de lijndienst te kunnen blijven waarborgen, is er regelmatig plaats voor nieuwe chauffeurs. Het is vrijwilligerswerk, maar niet vrijblijvend. Een busdienst duurt drie uurtjes. Als chauffeur dien je één of twee diensten per week beschikbaar te zijn. Een geldig B rijbewijs en een redelijk goede gezondheid is voldoende. De Mercedes achtpersoonsbusjes rijden zes dagen in de week van ca. 07.00 uur tot 19.00 uur. De vereniging bestaat uit ongeveer 50 chauffeurs. Op zon- en feestdagen rijdt de buurtbus niet. De chauffeurs kunnen per maand opgeven wat hun voorkeurdag of -tijdstip is. De planner houdt daar dan rekening mee. Uiteraard word je door ervaren chauffeurs geïntroduceerd en opgeleid.

39.500 passagiers

In het pré-coronajaar 2019 vervoerde de buurtbus ruim 39.500 passagiers. Het afgelopen jaar vervoerden ze weer meer passagiers in de buurtbussen. Momenteel wordt gereden met twee achtpersoons Mercedes busjes. Deze zijn beschikbaar gesteld door Connexxion. De concessie voor het openbaar vervoer in Zaanstad wordt vanaf eind 2023 overgenomen door busbedrijf EBS. Die gaat ook twee nieuwe buurtbussen leveren. De dienstregeling van de buurtbussen wordt dan onder de naam van EBS voortgezet.

Meer informatie

Interesse? Kijk voor meer informatie op www.buurtbuszaanstreekzuid.nl of neem geheel vrijblijvend contact op met Hans van den Berg 06-25285285, of Bob Meijer 06-81465200. Of stuur een mailtje naar info@buurtbuszaanstreekzuid.nl