Laadpalen in Zaanstad: hier vind je ze

Algemeen
Waar staan de laadpalen in Zaanstad?
Waar staan de laadpalen in Zaanstad? (Foto: Adobe Stock)

ZAANSTAD – Een stijgend aantal inwoners van de gemeente Zaanstad stappen over op een hybride of elektrisch rijdende auto, voor duurzamere toekomst. Maar je moet de auto ook kunnen opladen. Waar kun je de laadpalen vinden in Zaanstad? In dit artikel staat een overzicht.

Volgens een onderzoek van Independer groeit het aantal Nederlanders dat kiest voor een elektrische auto harder dan de plaatsing van nieuwe laadpalen. Zaanstad heeft momenteel iets minder dan 160.000 inwoners. Dat komt neer op 6,9 laadpalen per 1000 inwoners.

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s. Zo zijn er in Nederland volgens de ANWB meer dan 3200 snellaadpunten. Frankrijk en Duitsland lopen nog voor op ons, maar België heeft er bijvoorbeeld maar 800. Toch goed van ons kikkerlandje!

Ruim 1.100 laadpalen in Zaanstad

In de gemeente Zaanstad vind je momenteel 1.133 laadpalen. Zaandam heeft de meeste laadpalen, ongeveer 580. Assendelft, Krommenie en Wormerveer hebben er gezamenlijk ongeveer 375. Maar de grote vraag is natuurlijk: waar staan deze laadpalen?

Gebruik deze handige kaart van Oplaadpalen.nl om gemakkelijk op te zoeken waar je je elektrische auto kunt opladen in Zaanstad.

Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Laadpaal aanvragen Zaanstad

Als er geen oplaadvoorziening in de buurt van jouw woning is, kun je dit laten weten aan de gemeente Zaanstad. Je dient vervolgens een verzoek bij MRA-Elektrisch. Wanneer de gemeente nieuwe oplaadpalen toegewezen krijgt, kunnen ze rekening houden met jouw verzoek. Dan moet je wel kunnen voldoen aan de volgende eisen:

  • De elektrische auto heeft een bereik van minstens 45 volledig elektrisch aangedreven kilometers.
  • Je woont of werkt in de gemeente Zaanstad.
  • De elektrische auto haalt een minimale snelheid van 75 kilometer per uur.
  • Je hebt geen parkeergelegenheid op eigen terrein. Bijvoorbeeld op de oprit, in een garage of een parkeervoorziening bij een wooncomplex.