HV Zaanstreek viert 60-jarig bestaan

Sport
Het jaarlijkse mixtoernooi komende zaterdag is gelijk het jubileumfeest voor het 60-jarig jubileum.
Het jaarlijkse mixtoernooi komende zaterdag is gelijk het jubileumfeest voor het 60-jarig jubileum. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Handbalvereniging Zaanstreek bestond op 23 februari van dit jaar 60 jaar. Vanwege de toen geldende beperkingen kon er geen feest gevierd worden, maar dat zal op zaterdag 25 juni ruimschoots worden ingehaald.

Jaarlijkse mixtoernooi gelijk jubileumfeest zaterdag 25 juni

Handbalvereniging Zaanstreek is opgericht op 23 februari 1962. Na een oproepje in de lokale krant waren er 31 aanmeldingen ontvangen, voldoende om te starten. In mei 1968 opende de club een eigen veld met kantine en kleedkamers op Sportpark Jagersveld. In 1977 werden de verharde velden aangelegd en in 1978 betrok de club alweer een nieuwe kantine op de huidige plek. Pas in 1996 kreeg de kantine dankzij een prijsvraag de naam ‘Het VerZetje’. Door de jaren heen is de accommodatie steeds vernieuwd en verduurzaamd.

Sociale functie

De handbalvereniging heeft nog altijd ondersteuning van veel vrijwilligers. Het is een vereniging waar het niet alleen maar om het handballen draait, maar waar ook veel gezellige activiteiten worden georganiseerd voor zowel jeugd als senioren. HV Zaanstreek heeft als uitgangspunt dat het, naast een sportieve functie, ook een sociale functie te vervullen heeft. De club voelt als familie.

Op zaterdag 25 juni wordt begonnen met het jaarlijkse mixtoernooi. HVZ-leden stellen teams samen bestaande uit vrienden, familie en kennissen. Uitgangspunt is dat de teams goed gemixt worden samengesteld. In een onderling toernooi gaan de teams de strijd met elkaar aan. Op deze wijze kunnen ook mensen van buiten de club kennis maken deze bijzonder leuke sport.

Na afloop van het toernooi zal de dag worden afgesloten met een barbecue en een feestavond met live-muziek. Leden, oud-leden, vrijwilligers, ouders van jeugdleden en andere bij de vereniging betrokkenen zijn van harte welkom om deze mijlpaal samen te komen vieren.

Mail voor meer informatie of om je komst aan te melden naar activiteiten@hvzaanstreek.nl.