Medailleregen op NK Atletiek Indoor

Sport
Menno Vloon vliegt over 5.82 meter
Menno Vloon vliegt over 5.82 meter (Foto: Aangeleverd)

STREEK - Voor tal van Lycurgusatleten was er de afgelopen dagen alle reden om te juichen. Goud voor Menno Vloon en Pauline Hondema, brons voor Tasa Jiya en Babette Bosse tijdens het NK Indoor senioren en MK VU18.

Voor Menno Vloon waren het sowieso succesvolle dagen want hij voldeed nogmaals aan de limiet voor de Olympische Spelen door in Apeldoorn 5.83 m met zijn polsstok te springen. Op Valentijnsdag sprong hij  in het Franse Roubaix met 5.82 m exact al de OS limiet. Als enige overgebleven polsstokhoogspringer liet Menno de lat op 5.93 m leggen, maar die pogingen slaagden net niet.  

Pauline Hondema maakte haar favorietenrol voor het Nederlands Indoor kampioenschap Verspringen waar. Dat deed zij door met 6.54 m het goud te pakken en meteen de beste Nederlandse seizoenprestatie te laten noteren. Haar PR is 6.76 m, terwijl de limiet voor het WK Indoor Glasgow 6.68m en de limiet voor de Olympische Spelen van de zomer in Parijs 6.73m is. Pauline moet in staat zijn om dit seizoen de OS limiet te realiseren.  

Topsprintster Tasa Jiya was met haar derde plek in de finale 60m in 7.26 s niet tevreden.  

Babette Bosse deed van zich spreken. Zij presteerde bij het NK Indoor Vijfkamp VU18 enorm. Het resulteerde in brons en tevens de verbetering van een liefst 38 jaar oud clubrecord Vijfkamp van Renate Beunder. Dat stond op 3557 punten, terwijl Babette 3661 punten verzamelde. Ook haar PR’s op de 800 m in 2.22.96 s en het Hoogspringen met 1.71 m spreken tot de verbeelding. De 800 m won Babette ruim en was hierdoor een voortreffelijke haas voor de Nederlandse kampioene Vijfkamp Julia Dokter. Bij het onderdeel Hoogspringen werd Babette tweede.