Regenboogparade en ZaanPride Event komende zaterdag feestelijke afsluiting ZaanPride

Uitgaan
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - De Zaanse Regenboogweek wordt komende zaterdag feestelijk afgesloten met De Zaanse Regenboogparade. Het verzamelpunt is zaterdag 11.30 uur bij het stadhuis van Zaanstad. Daar openen burgemeester Jan Hamming, wethouder Gerard Slegers en voorzitter van Stichting De Zaanse Regenboog Frank Vos de Parade.

Loop je ook mee met de Zaanse Regenboogparade?

Vergezeld door ZaanPride-Ambassadeurs loopt de stoet als vlaggenparade vanaf 12.00 uur vervolgens achter het grote spandoek door de stad richting Cultureel Centrum de Bullekerk. Er is muzikale begeleiding door Carribbean Brass, Hailander en de Manlung Chinese Leeuwendans.

Route

De route loopt door het centrum van Zaandam, Gedempte Gracht, rondje Dam, Wilhelminabrug, Klauwershoek, Peperstraat, Beatrixbrug naar de Westzijde. Dan via Botenmakersstraat, Nova Zembla en Tuinstraat naar eindpunt Bullekerk met aansluitend het groots en gratis ZaanPride Event.

De Zaanse Regenboogparade en het ZaanPride Event in de middag vormen het hoogtepunt van de ZaanPride.

ZaanPride Event

Vanaf 13.00 uur vindt het ZaanPrive Event plaats bij Cultureel Centrum Bullekerk en aansluitend vanaf 16.00 uur in het Damstraatje.

Voor de kerk is er een Regenboogterras met infomarkt, food, sport & spel en dans. In de Bullekerk zijn er live optredens van diverse artiesten. De toegang is gratis toegang, iedereen is welkom. De volgende artiesten staan op het hoofdpodium: Juvat Performing Arts start het programma met een spectaculair openingsact gelijk bij de aankomst van de parade in de Bullekerk. Daarna treden twee talentvolle jonge artiesten op: Ritchie met eighties pop-covers en Skye met soft popsongs. Vervolgens is er een showcase van dansers van RDC studio’s uit Assendelft.

Regenboogprijs

Dan volgt een bijzondere artiest, Dionis Kelm. Dionis is gevlucht uit Rusland en is een bekende artiest in de Oekraïne met zijn Sofia Rotaru tribute show. The House of Hopelezz is een groep enthousiaste dragqueens met een geheel eigen stijl. Zij presenteren in hun unieke dragshow de eerste Zaanse Regenboogprijs. De prijs wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich inzet voor de Zaanse LHBTIQA+ gemeenschap.

Glenn de Koning is niet alleen ZaanPride ambassadeur, maar gaat ook optreden. Met zijn eigen repertoire als ‘Dit is wat ik wil’ en ‘Samen met jou’ maakt hij er een (meezing)feestje van.

Het podiumprogramma wordt afgesloten door Miss Beulah. Zij is de Sweet Lady of Soul Music en dé funky soul-en dance classics zangeres. Ze staat ook bekend als ‘The little diva with the big voice’. De duo-presentatie van het ZaanPride Event is in handen van DonnaTella Vergatsie en Boudine. De DJ is de Zaanse Jess.

Vanaf 16.00 uur gaat het feest verder bij Damstraatje met een optreden van Bonnie St. Clair.

Dionis Kelm brengt zijn Sofia Rotaru tribute show.
Het podiumprogramma wordt afgesloten door Miss Beulah, de Sweet Lady of Soul Music.