Begin weekend goed met grootste VrijMiBo van Nederland

Uitgaan
 Ook het Kinderfestival komt er dit jaar weer. Op zondag 16 juni  wordt de tweede editie gehouden.
Ook het Kinderfestival komt er dit jaar weer. Op zondag 16 juni wordt de tweede editie gehouden. (Foto: aangeleverd)

ASSENDELFT - Wie op vrijdag 14 juni is uitgewerkt en snakt om het weekend echt goed te beginnen met de ‘vrijdagmiddagborrel’ (VrijMiBo), kan op het feestterrein aan de Omweg in Assendelft helemaal uit z’n bol gaan op de grootste vrijmibo van Nederland. Want dan begint het Babbels Live feestweekend.

De bedrijfsborrel op vrijdagmiddag wordt een avond om nooit te vergeten. Zo zijn er optredens van The Dirty Daddies, Crazy Piano’s Live, UB40 Tribute Band en Brothers of Blues. Toegang tot de VrijMiBo kost slechts € 29,50 p.p. inclusief btw. Groepstickets bestellen kan eenvoudig via support@babbelslive.nl o.v.v. bedrijfsnaam + aantal tickets (en optioneel ook munten bestellen). Voor bedrijven is het goed te weten dat er nog beperkte ruimte is voor sponsoring. Contact via support@babbelslive.nl


Feest op de VrijMiBo! 

Inmiddels zijn er meer dan 80 bedrijven binnen de Zaanstreek aangehaakt bij Babbels Live Festival en het wordt ieder jaar groter. Organisator Ad de Lange is erg trots op het feit dat er zoveel bedrijven het festival op handen dragen.

Live optredens

Terwijl jij gezellig bijpraat met je collega’s zijn er op het grote podium optredens van The Dirty Daddies, een non-stop energie en ongekend muzikaal vuurwerk. De avond wordt nog extravaganter met de opzwepende tunes van de Crazy Piano’s. Een show vol interactie en hits waar je niet stil bij kunt blijven staan. Johnny2Bad brengt de reggaewereld tot leven met de onmiskenbare klanken van UB40. De Brothers of Blues (deelnemer aan The Tribute - SBS 6), staat garant voor een dynamische show met hoog entertainment gehalte. Dompel je in de soul, rhythm & blues revue die Elwood and Jake Blues tot leven brengen. 


Op het Babbels Live Kids Festival zijn er optredens van Unity, Infinity, Joy en de K3 Tribute Band uit België.

Babbels Live Kids op zondag 16 juni

De VrijMiBo van 14 juni gaat naadloos op in het Babbels Live feestweekend met op zaterdag de Party Edition. (zie voor complete programma https://www.babbelslive.nl) Ook het Kinderfestival komt er dit jaar weer. Op zondag 16 juni wordt de tweede editie gehouden. Er zijn optredens van Unity, Infinity, Joy en… de K3 Tribute Band uit België. Net als vorig jaar zijn er tal van springkussens, een panna-voetbalveld, vele knutseltafels, een draaimolen en zijn er volop prinsessen en andere toffe TV figuren aanwezig. Zie www.babbelslivekids.nl. 


Groot kinderfeest!

Niet vanzelfsprekend

Dat dit middagprogramma vol met entertainment, muziek en activiteiten weer wordt gehouden is niet vanzelfsprekend. Ad de Lange vertelt zijn motivatie, de ervaringen van de eerste keer en wat er is gedaan om ondank het verlies van vorig jaar toch door te gaan met dit kinderfeest. 

“Feest in Zaanstad: 50 jaar én Babbels Live Kids Festival! Wat een prachtige combinatie zou het kunnen zijn, nietwaar? De jeugd vertegenwoordigt immers onze toekomst. In oktober voerden we de eerste gesprekken met de gemeente Zaanstad om een subsidieaanvraag in te dienen. Ons doel? Opnieuw een betaalbaar en toegankelijk kinderfestival organiseren voor de hele Zaanstreek. Met volle moed zijn we aan de slag gegaan met het opstellen van een projectplan, waarin we gedetailleerd beschreven hoe we de subsidie zouden inzetten voor Babbels Live Kids. En eerlijk is eerlijk: cijfers liegen niet. Na onze eerste editie in 2023 hebben we op zondag verlies geleden. Niet een paar duizend euro, maar duizenden euro’s. Zou ik het anders aanpakken? Nee hoor, mijn motto blijft: zolang iedereen maar plezier heeft!”


Organisatoren Ad de Lange (links) en Suus genieten zelf ook van het festival en hun ontmoetingen met artiesten als Clouseau.  

Verschillende scenario’s

Zijn achterban verzocht Ad dringend om grondig te onderzoeken of het überhaupt haalbaar is om het kinderfestival te laten plaatsvinden zonder subsidie. “We hebben verschillende scenario’s uitgewerkt. Met steun van de gemeente Zaanstad zouden we zelfs de toegang gratis kunnen maken. Of met enige hulp de entreeprijzen gelijk kunnen houden aan die van vorig jaar. Helaas behoren wij niet tot de gelukkigen die subsidie ontvangen. Jammer! Maar ik laat me niet zomaar uit het veld slaan! Ja, we hebben de entreeprijzen verhoogd. En ja, we vragen ook een kleine bijdrage van volwassenen. Maar zo kunnen we er wel voor zorgen dat we ook in 2024 héél veel kinderen, gezinnen, opa’s en oma’s blij kunnen maken met een echt kinderfestival, Babbels Live Kids!”

Ook de ticketverkoop voor de Kids middag is inmiddels gestart. De ticketprijzen zijn nu als volgt: entree 0-2 jaar gratis. (Let op: wel een ticket bestellen in de shop). Entree 2-16 jaar € 17,50, entree 16+ en volwassenen € 5,- . Alle kinderen moeten onder begeleiding van een volwassene naar het festival komen.

Het wordt weer één groot feest bij Babbels Live 2024. Ben jij er ook (weer) bij?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Op het Babbels Live Kids Festival zijn er optredens van Unity, Infinity, Joy en de K3 Tribute Band uit België.