Zangfans gezocht voor projectkoor

Cultuur
Johannes De Doper  is de inspiratiebron voor een nieuw oratorium(zangstuk).
Johannes De Doper is de inspiratiebron voor een nieuw oratorium(zangstuk). (Foto: aangeleverd)

ASSENDELFT -  Bart Vijfvinkel, predikant in Wormer, en Jos Martens, musicus en organist van de St. Odulphus in Assendelft, hebben een nieuw oratorium (zangstuk) geschreven over Johannes de Doper. Wie mee wil zingen in het projectkoor is welkom op de repeties die op de woensdagen in februari tot en met mei van 20.00 tot 22.00 uur plaatsvinden in de Hervordme Kerk, Dorpsstraat 364 in Assendelft.

Zing mee in nieuw oratorium over Johannes de Doper 

Johannes De Doper is de wegbereider van Jezus, maar dat niet alleen. Hij is ook de profeet die het volk oproept tot omkeer, een mens van twijfel en martelaar. Op een feest van Herodes Antipas wordt hij onthoofd, maar even later doet het gerucht de ronde dat hij is opgestaan. Zijn woorden leven en spreken tot op vandaag.

Première

Van februari tot en met mei zal een projectkoor onder leiding van Jos Martens het oratorium instuderen. In juni gaat het oratorium in een van de Zaanse kerken in première, waarna nog enkele uitvoeringen binnen en buiten de Zaanstreek zullen volgen.

Hou je van zingen? Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen. Enige ervaring als (koor)zanger is een pre. Kosten: eenmalig €15,- Opgeven bij: Arjanne Bol, 06-29305112, arjanne-b@live.nl Nadere informatie bij Jos Martens, 06-16666900, jos-martens@live.nl of Bart Vijfvinkel, 06 19685110, bart.vijfvinkel@live.nl