Amsterdamse middag bij Stuif ‘es in Stad van de Zon

Nieuws
Alles werd uit de kast getrokken om er een echte Amsterdamse middag van te maken.
Alles werd uit de kast getrokken om er een echte Amsterdamse middag van te maken. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Bij ons in de Jordaan! Brasserie de Zon werd donderdag 28 maart omgetoverd in de sfeer van de jaren vijftig in Amsterdam. De organisatoren van de wekelijkse Stuif ‘es in voor ouderen en alleenstaanden - Reina, Tilly en Carla - bedachten dat na de donkere regenachtige dagen het hoog tijd was voor een feestje.

Bij Ome Piet Verhuur kregen de dames vrij spel om de spullen uit de jaren vijftig uit te zoeken. Er was keus genoeg om de brasserie om te toveren in Amsterdamse sferen. Lekkere bakker Jos Rood zorgde voor iets smakelijks bij de koffie en topkok Roos leefde zich helemaal uit op de brunch. “Soep, salade, broodjes, gevulde eieren - het was zeker geen karig buffet, nee er was genoeg”, blikt Carla terug. “De aanwezigen lieten het zich goed smaken. Volkszanger Joost de Vries wist al zingend de Amsterdamse sfeer er goed in te houden. Al snel werd luidkeels meegezongen, gedanst en zelfs de polonaise ingezet!” Tussendoor werden lootjes getrokken, waarbij prachtige prijzen werden uitgedeeld die beschikbaar waren gesteld door het Horizon College en restaurant Bij Rembrandt. Na het optreden werden de tafels en stoelen klaargezet voor de wekelijkse spellen. De klaverjaskaarten waren geschud, de sjoelplanken gladgepoetst en de tokkenborden lagen klaar. 

Carla: “Dat er behoefte is aan deze ontmoetingsmiddagen blijkt wel aan het grote aantal enthousiaste deelnemers dat iedere donderdag aanschuift. Dankzij de gulle giften van stichting BIDW, Snackbar Familie, Horizon College en Van Muijen Betonbouw konden wij er een mooi feest van maken. Wijkcentrum de Zon willen wij hartelijk bedanken voor het belangeloos beschikbaar stellen van de prachtige zaal. Ons doel was een gezellige Amsterdamse dag organiseren; als we dan de mensen met een glimlach naar huis zien gaan dan weten we dat ons doel is behaald.”