Initiatiefneemsters Stuif ‘es in in het zonnetje gezet

Nieuws
Initiatiefneemsters Tilly, Carla en Reina werden door voorzitter Cees Bakker van het bestuur van Wijkcentrum De Zon geprezen voor hun inzet en enthousiasme.
Initiatiefneemsters Tilly, Carla en Reina werden door voorzitter Cees Bakker van het bestuur van Wijkcentrum De Zon geprezen voor hun inzet en enthousiasme. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De eerste donderdag van het nieuwe jaar is feestelijk begonnen voor alle deelnemers van Stuif ’es in Stad van de Zon. Tijdens een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst werden initiatiefneemsters Reina Venema, Tilly van Wijnbergen en Carla Zuurbier in de bloemen gezet door het bestuur van Wijkcentrum De Zon.

Reina, Tilly en Carla hadden eerder die middag iedereen van harte welkom geheten met een glaasje champagne, om samen te toosten op het nieuwe jaar. Iedere donderdagmiddag staat het drietal vanaf 14.00 uur klaar in Brasserie de Zon, om bezoekers van de Stuif ‘es in een fijne middag te bezorgen. Er kan geklaverjast of gesjoeld of spelletjes gespeeld worden zoals keezen, tokken of Skipbo. Er is verse koffie en tijd voor een praatje. ‘Maar niet te lang’, benadrukken ze. ‘De klaverjaskaarten worden rondgedeeld ,de sjoelplanken liggen gladgewreven klaar en de bordspellen hebben hun plaatsje ook al gevonden. Het is iedere week weer leuk om te zien hoe de mensen hiervan genieten en wie er deze week met de eer naar huis gaat.’ Tijdens het spel werd iedereen nog getrakteerd op lekkere belegde toost.

De middag brengt niet alleen gezelligheid, maar zorgt ook voor onderlinge verbinding. Dat bleek ook tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, toen ook even werd stilgestaan bij het plotselinge overlijden van twee deelnemers. Dat tekent de betrokkenheid van de deelnemers bij elkaar. 

Presentje

Tilly, Reina en Carla waren aangenaam verrast toen zij in de loop van de middag naar voren werden geroepen door het bestuur van Wijkcentrum de Zon. Voorzitter Cees Bakker gaf de dames een dikke pluim voor hun niet aflatende enthousiasme en tomeloze inzet om van de Stuif ‘es in een succes te maken. Om zijn woorden kracht bij te zetten, overhandigde hij een persoonlijk presentje aan de dames, wat door het drietal zeker werd gezien als een aanmoediging om vooral door te blijven gaan met waar ze mee bezig zijn.