Zó werd Stan van der Meer clubkampioen bij de Monsterse Damvereniging

Sport
Clubkampioen Stan van der Meer.
Clubkampioen Stan van der Meer. (Foto: Monsterse Damvereniging)

De laatste ronde van de onderlinge competitie bij de Monsterse Damvereniging bracht flink wat spanning met zich mee, met twee kanshebbers voor het felbegeerde clubkampioenschap: Stan van der Meer en Herman Vroom. Stan stond voor een cruciale partij tegen de ervaren Arie Stoorvogel, maar kwam niet verder dan een remise. Hij was nu volledig afhankelijk van de uitkomst van de wedstrijd tussen Gilles van Winkel en Herman Vroom. Alleen een overwinning voor Herman zou hem de titel bezorgen.

Gilles van Winkel speelde echter een uiterst solide partij en gaf geen duimbreed toe. Na meer dan drie uur spelen bereikte hij een knappe remise tegen Herman Vroom, waardoor Stan van der Meer de felicitaties in ontvangst mocht nemen als de nieuwe clubkampioen.

In de eindstand van de A-groep zien we Stan van der Meer bovenaan staan met een indrukwekkende score van 1.357, gevolgd door Herman Vroom met 1.349 punten. Edwin Remmerswaal, Frans de Smit en Nico Hoogenraad completeren de top vijf.

Nieuw damseizoen

Ondertussen werden de damschijven tijdelijk opgeborgen in Het Vrondel door de leden van de Monsterse Damvereniging, terwijl sommige spelers nog deelnemen aan zomertoernooien. Het nieuwe damseizoen begint op donderdag 5 september met een simultaanwedstrijd tegen de clubkampioen in Het Vrondel, waarmee de spanning voor de volgende competitie alweer voelbaar wordt.

B-groep

Ook in de B-groep was er een winnaar: Nel Lindhout eindigde bovenaan met een score van 1.082, gevolgd door Chiel Overvoorde, Edwin van der Meer, Menno Kamminga en Leny van der Gaag-Pronk.