Wat te doen bij brand in huis?

Algemeen
Wat te doen bij brand in huis.
Wat te doen bij brand in huis. (Foto: Getty Images/iStockphoto)

 Gratis brandpreventie informatiebijeenkomsten in Alkmaar

ALKMAAR -  Wat te doen bij een huis- tuin- of keukenbrand? Wat vaak start als iets kleins, kan zich binnen drie minuten ontwikkelen tot een brand waarbij vluchten niet meer mogelijk is. Hoe te handelen als zoiets gebeurt, dat krijg je te horen tijdens één van de twee gratis brandpreventie informatieavonden in Alkmaar.

Brand in huis kan snel ontstaan. Denk aan kortsluiting in de meterkast of defecte apparaten als accu’s of batterijen die spontaan ontbranden. Maar een belangrijke oorzaak van een brand in huis is vaak ook dat mensen verkeerd handelen. Daarom houdt Univé Noord-Holland in samenwerking met Veiligheidsregio Noord-Holland Noord twee informatieavonden over hoe brandveilig te leven. 

Gratis informatieavond

Op woensdag 29 en donderdag 30 maart worden tips gegeven over hoe je om moet gaan met een kleine brand. Wat zijn de ‘do’s & don’ts’ als er brand uitbreekt en wat is het nut van een goedwerkende rookmelder. Ook wordt het gevaar van koolstofmonoxidevergiftiging uitgelegd. Beide avonden zijn gratis bij te wonen. De woensdagavond is al vol maar voor donderdag is er nog voldoende plek. Er is wel een reservelijst waarop mensen zich voor kunnen aanmelden voor een extra bijeenkomst. Wegens beperkte plek is aanmelding verplicht. Aanmelden kan via: https://www.unive-noordholland.nl/brandpreventieavond-alkmaar

Datum & locatie: Woensdag 29 of donderdag 30 maart van 19.30 tot 21.00 uur in de Univé-winkel Alkmaar, gelegen aan de Koorstraat 55.