Honderden woningen Oudorp in de maak

Nieuws
Op het voormalige Campinaterrein komt de Poort van Oudorp.
Op het voormalige Campinaterrein komt de Poort van Oudorp. (Foto: Impressie: aangeleverd)

OUDORP - Dat bedrijventerrein Oudorp een compleet nieuwe wijk wordt om te wonen, werken en recreëren, wordt steeds zichtbaarder. De ontwerp bestemmingsplannen van drie projecten liggen binnenkort ter inzage. Het gaat om het LeKo-terrein, Staalmeesters en de Poort van Oudorp.

De Poort van Oudorp is een zeer bijzonder gebouw op de hoek van de Nieuwe Schermerweg en de Edisonweg, het voormalige Campinaterrein. De Kaap - dat op een terrein van 1800 m2 komt - is de naam van het gebouw dat ruimte biedt aan zo’n 150 woningen, waarvan 1/3 deel sociaal. Het markante pand, waarin de woningen zowel verticaal als horizontaal gestapeld zijn, krijgt op het hoogste punt (35 meter) een kas, bestemd voor alle gebruikers. Hier kunnen bewoners elkaar ontmoeten en van het fraaie uitzicht over Alkmaar genieten. Naast wonen komen er ook ruimtes voor onder meer horeca en sport. Daarnaast krijgt het gebouw gezamenlijke werkruimtes voor bewoners die thuis werken. De Poort van Oudorp is een initiatief van Kennemer Projecten III, een samenwerking tussen Kennemerhaeve en Brolan Vastgoed. 


Gezamenlijke kas op het dak van het complex.

LeKo

Ontwikkelaars BPD en T&G ontwikkelen een woon- en werkgebied van zo’n 1300 m2 op de locatie van expeditiebedrijf LeKo, het terrein dat transformeert naar een wijk met circa 210 woningen (30% sociaal) en werkruimtes. Daarnaast is er het project Staalmeester, dat grofweg tussen het Noordhollands Kanaal en de Edisonweg ligt. Op dit terrein van 5000 vierkante meter komen zo’n 300 woningen (30% sociaal), maar is ook ruimte woon een niet-woonprogramma, zoals een mobiliteitshub. Bewoners kunnen straks parkeren op het eigen terrein. Dit plan wordt ontwikkeld door Beherend Vennoot Schermerweg.


Wonen en werken op het voormalige LeKo-terrein.

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen is blij met de volgende stap in het realiseren van deze nieuwbouwprojecten. “We hebben als college al aangegeven meer focus te leggen op een aantal haalbare projecten. Dit zijn prachtige projecten met een mooie mix tussen wonen en werken. Daarnaast is er volop groen; de wijk wordt dus een stuk groener. De plannen liggen straks zes weken ter inzage en gaan vervolgens naar de raad. Als alles meezit, kan er snel gebouwd worden.” De bedrijfspanden LeKo en Derco moeten nog wel gesloopt worden. Het terrein van de Poort van Oudorp ligt al braak. 


Staalmeesters.