Tiny house Koedijk in race duurzaamste huis

Nieuws
Tiny house in Koedijk.
Tiny house in Koedijk. (Foto: aangeleverd)

KOEDIJK – Wordt het tiny house het ‘Duurzaamste huis van de Noord-Holland’? Van 14 februari tot en met 1 maart kan iedereen stemmen op zijn favoriet. Huiseigenaren zijn vaak jarenlang bezig geweest met het (ver)bouwen van hun duurzame huis. In Noord-Hollandse zijn negen genomineerden. Het huis met de meeste stemmen wint de publieksprijs van het Duurzaamste Huis van Noord-Holland.

Wij hebben ons dubbele houten Tiny House zelf gebouwd in een eco-community waar nog 9 andere huizen en een Kenniscentrum Biobased Bouwen staan”, vertellen de eigenaren van het Koedijkse tiny house op de website van duurzame huizenroute. “We hebben een houtskeletbouw met houtvezelisolatie in de wanden, vloeren en dak en Metisse isolatie in de binnenwanden. We koken elektrisch, hebben zonnepanelen en slaan elektriciteit op in tweedehands accu’s, we gebruiken een composttoilet en willen gaan douchen met een recycle douche met regenwateropvang. We hebben zoveel mogelijk tweedehands spullen en de inrichting is duurzaam en/of circulair.”

De stemronde is onderdeel van de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert deze verkiezing om huiseigenaren de welverdiende waardering te geven voor hun prestaties. Daarnaast biedt het een podium om voorbeelden van duurzaam wonen onder de aandacht te brengen.

Een landelijke winnaar

In elke provincie wordt op 4 maart het huis met de meeste winnaars uitgeroepen tot het Duurzaamste Huis van de provincie. Uit de twaalf provinciale winnaars kiest een vakjury op 22 maart de landelijke publiekswinnaar van de verkiezing. Meer informatie over de deelnemers en stemmen kan op: www.verkiezing.duurzamehuizenroute.nl/stemmen. Stemmen kan tot en met 1 maart.