Mkb-subsidie voor innovaties

Zakelijk
Mkb-ondernemers kunnen een subsidie krijgen voor innovatietrajecten.
Mkb-ondernemers kunnen een subsidie krijgen voor innovatietrajecten. (Foto: via Provincie Noord-Holland)

REGIO - De Provincie Noord-Holland en het Rijk stellen 9,5 miljoen beschikbaar voor mkb-ondernemers in Noord-Holland die aan het begin staan van een innovatietraject.

Met de subsidieregelingen MKB innovatiestimulering topsectoren (MIT) haalbaarheidsprojecten en Research & Development projecten wil de provincie Noord-Holland innovaties in het midden en kleinbedrijf bevorderen en zo een bijdrage leveren aan een duurzame, vernieuwende en ondernemende economie. De regelingen zijn er voor Noord-Hollandse mkb-ondernemers die op zoek zijn naar financiering in de beginfase van hun project. Mkb-bedrijven kunnen nu ook subsidie aanvragen als zij samen met andere mkb-bedrijven een Research & Development project gaan uitvoeren.  

Veel ondernemers maakten de afgelopen jaren al gebruik van de regelingen. In 2022 is er aan 132 haalbaarheidsprojecten en 31 R&D-samenwerkingsprojecten subsidie verleend. Het gaat om uiteenlopende initiatieven zoals off-grid elektrische energie door middel van mobiele batterijen en een apparaat dat op eenvoudige en veilige wijze technologie inspecties uit kan voeren onder water. 

Meer informatie over de aanvraag via tinyurl.com/mkbsubsidies.