Evenementen Alphen aan den Rijn in 2024!

Uitgaan
Dit zijn de grootste evenementen van Alphen aan den Rijn in 2023.
Dit zijn de grootste evenementen van Alphen aan den Rijn in 2023. (Foto: Pexels)

ALPHEN AAN DEN RIJN – Ieder jaar worden er in Alphen aan den Rijn weer tal van evenementen georganiseerd. Van grootse festivals, naar de kermis en natuurlijk de Jaarmarkt. Wat staat er in 2024 precies op ons te wachten? We hebben alle evenementen van 2024 op een rij gezet.

De evenementen in Alphen aan den Rijn in 2024

Dit zijn de grootste evenementen in Alphen aan den Rijn in 2024:

  • Carnaval Alphen aan den Rijn 2024
  • Winterlake Festival Zegerplas, Alphen aan den Rijn
  • Zomerspektakel Aan Het Meer, Alphen aan den Rijn
  • Wet ’N Wild Beachfestival, Alphen aan den Rijn
  • Jaarmarkt Alphen aan den Rijn 2024
  • Kermis Alphen aan den Rijn 2024

Carnaval Alphen aan den Rijn 2024

De Cascarvieten zijn er al klaar voor: carnaval Alphen aan den Rijn 2024. Vanaf 18 februari gaat het grote feest in Castellum weer van start. Er staan een aantal leuke activiteiten op het programma, zoals de kindercarnaval, het Boerenbal en de optocht in Oeteldonk, Den Bosch.

Ook in Boskoop zal er carnaval gevierd worden. De Krooshappers zullen in Kwakveen zorgen voor een gezellig feest. Op 9 februari barst het feest los op tijdens het ‘Bal Masqué’, het gemaskerde bal. Dit feest zal worden opgevolgd door de carnavalsoptocht in Boskoop van 10 februari.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.


Prins Dubbel Mike, Hofdame Maybel en Prins Dubbel Tom (vlnr) gaan het carnaval aanvoeren in Boskoop!

Winterlake Festival Zegerplas

Op zaterdag 9 maart 2024 kun je weer genieten op het Winterlake Festival bij de Zegerplas. De tickets zijn al in de verkoop en ook de artiesten zijn al (grotendeels) bekend. Zo komen artiesten als La Fuente, Julian Jordan, Chico Rose en Party-DJ Marco optreden.

De lekkerste House en Techno muziek zal voorbij komen deze dag, maar ook de Wunderbar XL stage is aanwezig! Alle stages zijn overdekt, dus je hoeft niet te vrezen voor de kou.

Zomerspektakel Aan Het Meer

In het weekend van 31 mei t/m 2 juni 2024 vindt het jaarlijkse Zomerspektakel Aan Het Meer weer plaats bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. Er komen ook dit jaar naar alle waarschijnlijkheid weer zo’n 70.000 bezoekers op af. Het grootste festival van de regio duurt 3 dagen.

Er komen weer genoeg topartiesten, maar ook bijvoorbeeld een obstacle run en een speciaal programma voor de kinderen. Het belooft een top weekend te worden voor jong en oud.

Wet ’N Wild Beachfestival

Ook het Wet ’N Wild Beachfestival komt terug naar Alphen aan den Rijn. Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 6 juli 2024 bij de Zegerplas. Techno, House en Urban zijn nog nooit zo hot geweest als dit jaar, dat belooft een feest te worden. Over de line-up of wanneer je tickets kunt kopen is al veel bekend. In het artikel hieronder vind je alle informatie!

Jaarmarkt Alphen aan den Rijn 2024

Het duurt nog even, maar op woensdag 20 september 2023 vindt de grootste jaarmarkt van Nederland weer plaats in Alphen aan den Rijn. Het centrum van Alphen aan den Rijn verandert sinds 1894 jaarlijks op de derde woensdag van september in een prachtige markt met aansluitend attracties en optredens van verschillende artiesten. De Jaarmarkt is met meer dan 700 verschillende kramen een geweldige trekpleister voor jong en oud. Jaarlijks trekt het grootse evenement meer dan 100.000 bezoekers!

De Jaarmarkt begint om 09:00 uur en je kunt rondlopen tot 17:00 uur. In de avond, vanaf ongeveer 19:00 uur, gaat de dag door met een aanvullend avondprogramma. Hier zullen bekende artiesten komen optreden, die ten tijde van schrijven nog niet bekend zijn gemaakt. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte.

Op welke datum de Jaarmarkt in Alphen in 2024 is, is nog niet helemaal duidelijk.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.


Gezellige drukte op de jaarmarkt in Alphen! - Writing4U.nl

Kermis Alphen aan den Rijn 2024

Er zijn twee kermissen dit jaar in Alphen aan den Rijn. De eerste is de Koningskermis, van 24 t/m 28 april 2024 in het Europapark in Alphen aan den Rijn. De twee kermis is tijdens de Jaarmarkt en wordt daarom ook wel de Jaarmarktkermis genoemd, van 13 t/m 18 september 2024.

Na een uitgebreide analyse van de gemeente is gesloten dat de kermis voortaan definitief in het Europapark in Alphen wordt gehouden. Deze locatie sluit goed aan bij de jaarlijkse activiteiten van de Alphense Oranjevereniging op Koningsdag, zo vindt de gemeente.

Vorig jaar stonden er attracties zoals de Future Dance, Reactor, Turbo Polyp en Uncharted Fun House. Ten tijde van schrijven zijn de attracties van 2024 nog niet bekend.