Bouwbord verplicht bij verbouwing

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - Wie gaat verbouwen moet sinds 1 februari een bouwbord plaatsen en die is gratis af te halen bij een stadsloket. De verplichting om een bouwbord neer te zetten, geldt bij alle bouwwerkzaamheden waarvoor een omgevingsvergunning nodig is. Een bouwbord geeft informatie.

Op het bord moet bijvoorbeeld staan hoe lang het werk duurt en wie het aanspreekpunt is voor omwonenden. Zo zijn zij op tijd op de hoogte en kunnen ze contact opnemen bij overlast of vragen. Als het stadsloket geen bouwbord heeft, kan het ook zelf gemaakt worden. een voorbeeld is te vinden via: www.amsterdam.nl/bouwdynamiek..

Verplichting 

Degene die de omgevingsvergunning heeft ontvangen, moet ook voor het bouwbord zorgen. Deze verplichting staat in de vergunning. Het bouwbord moet minstens een week voor het werk begint bij het pand worden geplaatst. Het bord moet minimaal A3-formaat en goed zichtbaar en leesbaar zijn. Het liefst op de begane grond of op het bouwhek. Ook moet het bouwbord bestand zijn tegen regen.

Er is een proef gedaan met bouwborden in stadsdelen West, Zuid en Centrum. De ervaringen waren positief, het helpt bij overlast en klachten. De buren zijn voorbereid en kunnen bij overlast of vragen bellen met de contactpersoon.

Meer informatie via: www.amsterdam.nl/bouwdynamiek.

.