Sloterdijk Stationskwartier krijgt integraal kindcentrum

Nieuws
De bouw van het kindcentrum in Sloterdijk is gestart.
De bouw van het kindcentrum in Sloterdijk is gestart. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - De bouw van het Integraal Kindcentrum (IKC) Sloterdijk is gestart. Dit IKC is in het nieuwe duurzame nieuwbouwproject Floating Gardens.  Het biedt onderwijs en opvang voor 400 kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Het centrum gaat in september 2024 open.

IKC Sloterdijk is een samenwerking tussen Stichting Openbaar Basisonderwijs Westelijke Tuinsteden en Kinderopvang Impuls. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam. Het onderwijs is gericht op ontdekking, samenwerking en kijken hoe iets beter kan. Om zo het begrip en persoonlijke groei van kinderen te verbeteren.

Leren spelen

Het gebouw is ontworpen vanuit dit idee. De ruimten geven alle mogelijkheden tot dit type onderwijs met aandacht voor natuur, creativiteit, beeldende vorming, muziek, techniek en koken. Er komen verschillende groepen, waarin samenwerken centraal staat en kinderen samen spelen en leren.

Ouders kunnen hun kind nu al aanmelden voor de kinderopvang. Aanmelden voor onderwijs voor kinderen vanaf 4 jaar, kan vanaf begin 2024 via de reguliere registratieprocedure van de Gemeente Amsterdam.

Voor meer informatie mail naar: info@ikcsloterdijk.nl. Het adres van het kindcentrum is Heathrowstraat 394, Amsterdam Sloterdijk.