Opening kunstseizoen in Stompe Toren door wethouder Ruigrok

Nieuws
Wethouder Marja Ruigrok opende het seizoen.
Wethouder Marja Ruigrok opende het seizoen. (Foto: Peter Vreeswijk)

SPAARNWOUDE - Op Bevrijdingsdag om 13.30 uur vond de opening plaats van het kunstseizoen door wethouder Marja Ruigrok van de gemeente Haarlemmermeer. Traditioneel wordt het seizoen geopend door een concert. Dit jaar konden de aanwezigen genieten van het gemengd koor Zuid West uit Haarlem met een zeer gevarieerd repertoire.

Door Saskia Vreeswijk

De voorzitter van Cultureel Centrum Stompe Toren, Edgar Hennis, heette een ieder van harte welkom. Het hele bestuur, op twee oud gedienden na, heeft een vernieuwing ondergaan. “Wij zijn dank verschuldigd aan de oude bestuursleden die het stokje op een correcte wijze aan ons hebben overgedragen”, zo begint hij. Ook is er een goede samenwerking met de Stichting Vrienden Stompe Toren, die verantwoordelijk is voor de instandhouding van het gebouw. Een nieuw bestuur met een nieuwe visie, die positief ontvangen is door iedereen. “Een voorbeeld hiervan mag zijn dat wij 14 juli, Quatorze Juillet, een après-midi à la francaise à Spaarnwoude houden. Er zijn Franse hapjes en drankjes. De middag wordt afgesloten met een echt Frans concert. Koop een kaartje, want er zijn nu al 30 van de 100 kaarten verkocht”, zo besluit hij. Vervolgens gaf hij het woord aan wethouder Ruigrok.

800-jarig bestaan kerk Stompe Toren

“Stompe Toren heeft mijn hart veroverd. Een van de leukste momenten is dat ik het echtpaar, hier nu aanwezig, in de echt heb mogen verbinden”, zegt zij. Het is een prachtige locatie die nu al vijf jaar binnen de gemeente Haarlemmermeer valt.

“Volgend jaar gaan wij het 800-jarig bestaan vieren. Ik heb altijd in Amsterdam gewoond en die stad bestaat volgend jaar 750 jaar. Maar wij gooien er nog eens 50 jaar bovenop. Dat heb ik Femke Halsema ook laten weten”, vervolgt zij. En: “Het is overigens niet toevallig dat de opening van het seizoen samenvalt met 5 mei. Want ook de vrijheid van expressie die wij in ons land mogen beleven is waardevol. Wie wordt niet blij en gelukkig van het beleven van cultuur”, besluit zij. En met die woorden is het seizoen 2024 geopend. Met het thema natuur en landschap exposeert Corine de Jong uit Haarlem nog en met 26 mei in de Stompe Toren. Elke zondagmiddag kan men haar schilderijen bewonderen.

Het nieuwe bestuur.