Nieuwendamse genomineerd voor Viva400

Algemeen
Nominatiefoto Annemiek Lely.
Nominatiefoto Annemiek Lely. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Eerder dit jaar organiseerde Annemiek Lely de Blue Monday Run in het Noorderpark in Amsterdam-Noord om aandacht te vragen voor psychische klachten.

Mede daardoor is de Nieuwendamse genomineerd voor de Viva400 awards in de categorie ‘Zorg & Onderwijs’. Lely kampt sinds haar vijftiende met depressies en is ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma. “Ik wil iets positiefs met mijn eigen nare ervaringen doen. Mensen vergeten mijn naam, maar onthouden mijn verhaal en zo hoop ik mensen te helpen.” In 2017 was Lely met haar vriend Thom te zien in een campagne van de Hersenstichting. “Mensen blijven het lastig vinden om over psychische klachten te praten. Het is onzichtbaar en daarom soms voor een ander niet te begrijpen.”

De verkiezing VIVA400 biedt elk jaar een podium aan 400 succesvolle vrouwen. Voor de dertiende keer geven ze erkenning aan succesvolle vrouwen en hopen hierdoor alle vrouwen van Nederland te inspireren met 400 rolmodellen. Hiervoor hebben vrouwen zichzelf, of iemand anders genomineerd.

Stemmen

Wie op Annemiek Lely of een van de andere dames wil stemmen kan dit tot en met 1 december doen via www.viva.nl/viva400/..