Zo wordt testen een stuk vrolijker

Algemeen
Kunstenaars Valerie van Leersum en Melanie CorreIn voor de omheining.
Kunstenaars Valerie van Leersum en Melanie CorreIn voor de omheining. (Foto: Rob Beense)

NOORD - Op de hekken rondom de GGD coronatestlocatie in Amsterdam-Noord op het Buikslotermeerplein is vanaf nu kunst te zien. De hekwerken rondom de testlocaties waren eerst behangen met zwarte en witte doeken. Ze zijn nu door middel van een kunstopdracht kleurrijker, vriendelijker en minder steriel. te maken. Afgelopen zaterdag werden de werken officieel onthuld.

De wens van de initiatiefnemers was ook om de bezoekers en omwonenden te informeren over corona en bij te dragen aan het bewustzijn dat we alleen samen corona kunnen overwinnen. Voor de realisatie van dit project trokken de kunstinstellingen CBK Zuidoost, Nieuw Dakota en Bureau Postjesweg samen op om eenzelfde traject te verzorgen voor respectievelijk de teststraten in de stadsdelen Zuidoost, Noord en Nieuw West. Zij nodigden kunstenaars uit met een diverse beeldtaal wiens werk eigenzinnig is en tegelijkertijd geschikt als drager van een boodschap en gevoel. Deze kunstenaars zijn bekend met de specifieke sociale context van de verschillende locaties en hun werk reflecteert de interculturele identiteit van ieder stadsdeel. Dit heeft geresulteerd in drie verschillende, unieke ontwerpen, elk bestaand uit een totaal presentatie van rond de 100 aaneengeschakelde doeken, waarbij iedere kunstenaar een serie heeft ontworpen vanuit hun persoonlijke ervaringen met corona in de stad.

Tekst gaat verder onder de foto

(Foto: Rob Beense)

In Noord waren de deelnemende kunstenaars Valerie van Leersum, Neil Fortune, Barbara Broekman, Bert Teunissen en Melanie CorreIn. Dit project is een initiatief van GGD Amsterdam-Amstelland in samenwerking met CBK Zuidoost, Nieuw Dakota en Bureau Postjesweg.