IJ Kunst Collectief in NDSM FUSE in IJ-Hallen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

 NOORD - Dit voorjaar presenteert het IJ Kunst Collectief (IJKC) voor de zevende keer een pop-up groepsexpositie in Amsterdam-Noord. Deze editie heeft plaats in NDSM FUSE in de IJ-Hallen. Op deze nieuwe locatie laten veertig makers uit de vrije en toegepaste kunst hun nieuwe werken zien. Dit initiatief van kunstliefhebber en curator Edwin van den Hoek belooft weer een uitdagend evenement te worden voor liefhebbers en verzamelaars van beeldende kunst en design. 

Heel divers en eclectisch, maar altijd evenwichtig en visueel aantrekkelijk

Hoogwaardig podium 

Het IJKC biedt door zijn opzet en invulling een aantrekkelijk alternatief voor de kunstbeurzen waar de gevestigde orde in de kunstwereld zich manifesteert. Van den Hoek vindt het ontdekken van nieuwe talenten vanuit andere disciplines of achtergronden veel interessanter en verrassender. Hier vindt hij ook raakvlakken met zijn werk als trendwatcher waar hij ook verbanden legt tussen mode, design en kunst. Belangrijke criteria voor de selectie van de deelnemende kunstenaars en designers zijn naast een oorspronkelijk handschrift het eigentijdse karakter, de kwaliteit en de ambachtelijke uitstraling van het werk. Met dit event wil Van den Hoek een steeds wisselende groep getalenteerde makers voor het voetlicht brengen. De meesten van hen worden niet vertegenwoordigd door een galerie of zijn niet in de gelegenheid op een andere manier te exposeren en vinden bij het IJKC een hoogwaardig podium voor hun autonome werk. 

Veertig kunstenaars en designers 

Voor deze editie zijn de volgende kandidaten geselecteerd: Melvin Anderson / Mary B / Thalé Baas / Nicole Bannenberg / Angelique Berkhout / Mirjam Berloth / Margriet Blom / Edwin Boetzkes / Lout Brevet / Renze van den Brink / Marco Brouwer & Joost Post / Britt Das / Robert-Willem Dol / Sigrid van Essel / Lotte Garé / Ger-Jan de Gilde / Inez Heintzberger / Wim Kannekens / Farzin Kavaji / Marianne Kemp / Chiel Kleipool / Dick Langenberg / Linde Leijh / Henk Loorbach / Esther Malaparte / Paméla Maria / Carla Nederbragt / Kjell van Norel / Ineke Onkenhout / Bas Peeperkorn / Saskia Pfaeltzer / Emmy Ruis / Angeliek Rutges / Roos Terra / Marieke Thijssen / Jerry Veldhuizen / Truike Verdegaal / Korrie Vulkers / Greet Weitenberg en Ada van Wonderen. 

Er is zowel tweedimensionaal werk te zien, zoals schilderijen, tekeningen, foto’s, grafisch werk en mixed media, alsook ruimtelijk werk, zoals beelden, objecten en textiel. Dat maakt de opstelling in NDSM FUSE heel divers en eclectisch, maar altijd evenwichtig en visueel aantrekkelijk. Toegankelijkheid is heel belangrijk voor het IJKC en dat maakt dat het profiel van de bezoekers door de laagdrempelige opzet veel breder is dan bij de reguliere kunstbeurzen. De kunstenaars en designers zijn aanwezig tijdens de expositiedagen om hun werk toe te lichten. 

Datum en openingstijden 

Zaterdag 1 en zondag 2 april van 11:00 tot 17:00 uur. De entree is gratis. Adres NDSM FUSE, NDSM-plein 29 / 1033 WC / Amsterdam-Noord.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding