Column

van onze stadsdeelbestuurders

Column
Afbeelding
(Foto: Marco Keyzer)

Noord kent vele groene gebieden met grote natuurwaarden, zowel binnen als buiten de ring A10. Deze groene gebieden zijn zorgvuldig beschreven en vastgelegd. Met inbreng van bewoners - door middel van participatie en inspraak - is de Noordse Integrale Landschapskaart en stedelijke Ecologische Hoofdgroenstructuur gemaakt. We willen deze gebieden immers beschermen en versterken in combinatie met de ontwikkelingen van Noord.

Ecologische Kaart

De volgende stap is om hierin een verdiepingsslag te maken. Noord maakt daarom nu een Ecologische Kaart. Deze kaart gaat over de plant- en diersoorten in de groene gebieden. Planten en dieren leven samen in zogenaamde ecosystemen, ook in het Noordse groen. Per wijk worden de plant- en diersoorten in de ecologische kaart weergegeven die van belang zijn voor het functioneren van ecosystemen. Ook worden in deze kaart de kansen beschreven om natuur in deze wijken te beschermen of te verbeteren. 

Denk mee

Ik vraag u graag mee te denken bij het maken van de Ecologische Kaart. In mei, als de Ecologische Kaart voor 50% af is, is er tijdens een bewonersavond de mogelijkheid uw mening te geven. Wat ziet u dat er ontbreekt of beter moet worden omschreven? Dat horen we graag van u. Tijdens een volgende bewonersavond kunnen mensen reageren op een tweede conceptversie van de Ecologische Kaart. Hierin zijn de resultaten van de eerste bewonersavond verwerkt.

Kernteam

Wilt u actief meewerken aan het maken van de Ecologische Kaart, dat kan door uw expertise en lokale kennis mee te geven. Wie dat wil kan zich binnenkort aanmelden voor het kernteam. Met de Ecologische Kaart kunnen we het belang van de planten en dieren (ecologie) in Noord goed meenemen in alle toekomstige ontwikkelingen. Zo zorgen we ervoor dat Noord ook in de toekomst een fijne, groene plek blijft om in te leven. De Ecologische kaart zal door het nieuwe dagelijks bestuur worden voorgelegd aan de nieuwe stadsdeelcommissie van Noord.

Saskia Groenewoud