Voetbal in Noord

Sport
OSV en EVC in gevecht om de bal
OSV en EVC in gevecht om de bal (Foto: Voetbal in Zaanstad)

In een bijzonder weekeinde (4 en 5 mei) werd er door de Noordse ploegen gestreden om de voetbalpunten.  

In de eerste klasse A wist De Dijk andermaal korte metten te maken met ZOB. De Dijk winstpunten halen in de strijd om handhaving. Getuige de 4-0 winst was er volgens kenners sprake van een collectieve off-day bij de Beemsterlingen. Door de winst is De Dijk ZOB gepasseerd op de ranglijst. ZOB lijkt op de veilige achtste plaats in rustig vaarwater te staan, maar moet in de komende wedstrijden nog vol aan de bak om deze positie te behouden. De Dijk (als zesde geklasseerd nu) ontvangt zaterdag de nr 10 op de ranglijst SV Hoofddorp. 

In de derde klasse B werd niet gespeeld en heeft De Meteoor zich alvast kunnen inlezen hoe WSV’30 te verslaan. De bezoekers uit Wormer staan met 41 punten uit 23 wedstrijden op en prima vierde plaats waar de Meteoor met 33 uit evenveel wedstrijden de zesde plek inneemt. 

 In de Zaterdag 2A wist koploper HBOK met 2-4 te winnen bij Zwaluwen’30. Concurrent Jong Holland versloeg ook haar tegenstander Monnickendam (7-2) zodat het bovenin spannend blijft. Zaterdag moet HBOK het bezoekende Olympia Haarlem kunnen verslaan. De andere titelkandidaten Waterwijk en Jong Holland spelen tegen elkaar.  

Op bezoek bij EVC werd er door OSV - onder toeziend oog van Rinus Israël, voldoende gescoord, maar helaas net zoveel doorgelaten waardoor er een 4-4 genoteerd kon worden. Komend weekeinde heeft OSV een vrije ronde. 

In Zaterdag 3B verloor TOB met 2-4 van het hogergeplaatste AMVJ. Komend weekeinde gaan de Noorderlingen op bezoek bij koploper Legmeervogels dat eerder maar nipt met 0-1 wist te winnen van TOB. Legmeervogels heeft zaterdag aan een remise voldoende om het kampioenschap te kunnen vieren. 

Zaterdag 4A kende als vanouds spannende partijen. Kadoelen moest met een 4-3 nederlaag haar meerdere in Wherevogels erkennen, waar OFC de opgaande lijn helemaal te pakken lijkt te hebben getuigde 4-1 winst op SVW’27, deed Volewijckers het bij Egmond verrassend maar net niet goed genoeg (4-3 nederlaag) en scoorde Meteoor verrassend een 4-2 winst op koploper en kampioen Andijk. 

Voor zaterdag is er weer genoeg te beleven. Kadoelen zal bij ZVC’22 wel aan de bak moeten, net als OFC tegen het altijd lastige Blauw Wit W, waar Meteoor mogelijkheden krijgt bij en tegen ZCFC. Voor De Volewijckers zal er tegen Vrone - normaal gesproken -  weinig eer te behalen zijn, maar de bal blijft nog altijd rond.