Kom werken in de zorg, ook zonder zorgdiploma!

Partnerbijdrage
Zorgcirkel medewerkers en cliënten
Zorgcirkel medewerkers en cliënten (Foto: Fotografie José de Jong)

Heb jij een warm hart voor ouderen en wil je betekenisvol zijn in hun leven, maar heb je geen zorgdiploma? Aarzel niet langer en word Zorgassistent bij De Zorgcirkel. Dit is een unieke nieuwe functie met een driedaagse training bij de grootste en leukste zorgorganisatie in Noord-Kennemerland. Stap in de dynamische werkomgeving van de ouderenzorg. Meer informatie is te vinden op werkenbijdezorgcirkel.nl.

Sterk door samenwerken

“We bevinden ons in een bijzondere tijd. De maatschappij verandert, ouder worden verandert en wij veranderen mee. Daarom breiden we nu uit met een team van Zorgassistenten. Ze zijn onmisbaar voor ouderen en hun naasten, en ook voor ons, de professionals,” aldus Joost Lammerts, Regiodirecteur bij De Zorgcirkel.

In drie dagen een diploma

Wij leiden onze zorgassistenten zelf op en je ontvangt een Zorgcirkel-certificaat. In slechts drie dagen word je samen met je nieuwe collega’s opgeleid tot zorgassistent in een korte en praktijkgerichte training. Daarna ga je direct aan de slag op een van onze locaties of in de thuiszorg in de regio Noord-Kennemerland. Bij het dagelijks begeleiden en verzorgen van de cliënten zorg je ervoor dat de ondersteuning passend is en bijdraagt aan een zinvol leven. “Persoonlijke aandacht is voor mij van onschatbare waarde. Ik krijg hulp bij de dingen die ik niet goed kan, waardoor ik weer kan genieten van de dingen die ik leuk vind,” aldus meneer Davids (75), cliënt bij De Zorgcirkel in Egmond.

Je thuis voelen staat op de eerste plaats

We hebben gekeken naar wat onze cliënten het meeste baat heeft. Wat blijkt? Naast de medisch noodzakelijke handelingen staat welzijn en een betekenisvolle invulling van hun dag op de eerste plaats. We willen onze cliënten de zorg en ondersteuning bieden die ze nodig hebben, maar ook het leven zo aangenaam mogelijk maken met zingeving en betekenisvolle activiteiten, bij voorkeur in samenwerking met familie en naasten.

Zorgassistent

Als Zorgassistent speel je een cruciale rol. Je assisteert ouderen die extra ondersteuning nodig hebben om zo zelfstandig mogelijk te blijven leven, zowel thuis als op onze locaties. Je helpt hen in het dagelijks leven, bijvoorbeeld met opstaan, persoonlijke hygiëne, recreatie thuis of buitenshuis, en nog veel meer!

Interesse

Ben je geïnteresseerd, nieuwsgierig of wil je meer informatie? Neem dan eens een kijkje op de website www.werkenbijdezorgcirkel.nl/ad/zorgassistent-uren-in-overleg/kegpd4 of scan de QR-code links op deze pagina (in het zwart/rood).

Meer informatie is te vinden op werkenbijdezorgcirkel.nl