Deze 10 BN’ers komen uit Velsen

Nieuws
Atlete Lieke Klaver is geboren in Velsen-Zuid.
Atlete Lieke Klaver is geboren in Velsen-Zuid. (Foto: atletiek.nl)

VELSEN - In gemeente Velsen zijn tal van Bekende Nederlanders opgegroeid en geboren. Maar welke BN’ers komen er allemaal uit gemeente Velsen? Hieronder vind je 10 BN’ers die uit Velsen komen!

Bekende Nederlanders uit Velsen

Deze 10 BN’ers komen uit Velsen:

  • Lieke Klaver
  • Frank Snoeks
  • Peter Jan Rens
  • Joel Veltman
  • Olga Commandeur
  • Jan Peter Pellemans
  • Jack Spijkerman
  • Lex Gaarthuis
  • Hanneke Drenth
  • Pim Fortuyn

1. Lieke Klaver

Lieke Klaver, geboren in Velsen-Zuid, is een Nederlands atlete die gespecialiseerd is in de 200 en 400 meter. Ze brak door als een van de snelst opkomende atleten van Nederland, met indrukwekkende prestaties op zowel nationaal als internationaal niveau. Klaver vertegenwoordigde Nederland op meerdere grote kampioenschappen en vestigde zich als een veelbelovende atlete om in de gaten te houden.

2. Frank Snoeks

Frank Snoeks, geboren in IJmuiden, is een gerenommeerde Nederlandse sportverslaggever en commentator. Hij staat bekend om zijn levendige en deskundige commentaar tijdens sportevenementen, vooral bij voetbalwedstrijden. Snoeks heeft talloze grote sportmomenten verslagen, waaronder Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen voetbal en de tot heden laatste Elfstedentocht. Zijn passie voor sport en zijn kenmerkende stem hebben hem tot een vertrouwd gezicht en geluid gemaakt voor vele sportfans in Nederland en daarbuiten.

3. Peter Jan Rens

Peter Jan Rens, geboren in Velsen-Noord, is een bekend Nederlands televisiepresentator en entertainer. Hij verwierf landelijke bekendheid als de presentator van populaire programma’s zoals Doet-ie ‘t of doet-ie ‘t niet? en Telekids. Rens staat ook bekend om zijn veelzijdigheid, hij is niet alleen presentator maar ook acteur en schrijver. Zijn energieke persoonlijkheid en charme hebben hem een iconische figuur in de Nederlandse entertainmentindustrie gemaakt.

4. Joel Veltman

Joël Veltman, geboren in IJmuiden, is een voetballer die speelt als verdediger. Hij begon zijn professionele carrière bij Ajax, waar hij een prominente verdediger werd en vele successen behaalde, waaronder meerdere landstitels en deelname aan de UEFA Champions League. Veltman staat bekend om zijn intelligentie op het veld en zijn vermogen om zowel verdedigend als aanvallend bij te dragen. Hij verruilde in 2020 Ajax voor Brighton & Hove Albion. Veltman vertegenwoordigde ook het Nederlandse nationale team op internationaal niveau.

5. Olga Commandeur

Olga Commandeur, geboren in IJmuiden, is een bekende Nederlandse oud-atlete en televisiepersoonlijkheid. Ze verwierf landelijke bekendheid als presentatrice van het populaire televisieprogramma Nederland in Beweging!, waarin ze mensen aanmoedigde om actief en gezond te blijven door middel van dagelijkse oefeningen. Naast haar televisiewerk heeft Olga ook een achtergrond als atlete, waar ze op internationaal niveau succesvol was in de meerkamp. Ze is een inspirerende figuur op het gebied van gezondheid en welzijn.

6. Jan Peter Pellemans

Jan Peter Pellemans, beter bekend als JP van het iconische televisieprogramma Lingo, is geboren en getogen in Velsen. Als jurylid, voice-over en sidekick bij Lingo verwierf hij landelijke bekendheid door zijn vlotte grapjes en enthousiasme. Met zijn mysterieuze karakter, niemand wist immers hoe JP eruit zag, leidde hij de deelnemers door het bekende woordspelletje. JP’s bijdrage aan het programma maakte hem een geliefde persoonlijkheid in Nederlandse huiskamers. Sinds 2019 weten we door het programma Iedereen had het erover dan Jan Peter Pellemans de man achter JP is.

7. Jack Spijkerman

Jack Spijkerman, geboren in IJmuiden, is een Nederlandse cabaretier en presentator. Hij vergaarde bekendheid als presentator van het populaire satirische programma Kopspijkers, waarin hij met scherpe humor en imitaties van bekende personen politiek en actualiteiten op de hak nam. Met zijn kenmerkende stijl en humor wist hij vele kijkers aan de buis te kluisteren.

8. Lex Gaarthuis

Lex Gaarthuis, geboren in IJmuiden, is een Nederlandse radio-dj. Hij is vooral bekend van zijn werk bij Radio 10, waar hij verschillende radioprogramma’s presenteert sinds 2016. Met zijn kenmerkende stemgeluid en vlotte presentatiestijl weet hij luisteraars te boeien en te vermaken. Gaarthuis was ook werkzaam als radio-dj bij 100% NL, SLAM!FM en 3FM.

9. Hanneke Drenth

Hanneke Drenth, geboren in Velsen, is een Nederlandse actrice en zangeres. Van 2007 tot en met 2022 was ze de vaste zangeres van het radioprogramma Spijkers met Koppen. In 2017-2018 schitterde ze als Jasperina de Jong in de musical Adèle Conny Jasperina – De Grote Drie. Samen met Ellen Dikker en Dianne Liesker stond ze in 2019-2020 op de planken met het theaterprogramma Tis hier geen hotel.

10. Pim Fortuyn

Pim Fortuyn, geboren in Velsen, was een invloedrijke Nederlandse politicus. Hij stond bekend om zijn controversiële politieke standpunten en scherpe retoriek. Fortuyn brak door als politicus met zijn partij Lijst Pim Fortuyn (LPF) en was een prominent figuur in de Nederlandse politiek aan het begin van de 21e eeuw. Zijn tragische dood in 2002 had een diepgaande invloed op het politieke landschap en de publieke opinie in Nederland.