Deze 10 BN’ers komen uit Haarlem

Nieuws
Caroline Tensen is geboren in Haarlem.
Caroline Tensen is geboren in Haarlem. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - In Haarlem zijn tal van Bekende Nederlanders opgegroeid en geboren. Maar welke BN’ers komen er allemaal uit Haarlem? Hieronder vind je 10 BN’ers die uit Haarlem komen!

Bekende Nederlanders uit Haarlem

Deze 10 BN’ers komen uit Haarlem:

  • Brigitte Kaandorp
  • Jeroen Overbeek
  • Niek Roozen
  • Caroline Tensen
  • Tosca Niterink
  • Koen van Heest
  • Janny van der Heijden
  • Bas Hoeflaak
  • Paul Witteman
  • Dennis van der Geest

1. Brigitte Kaandorp

Brigitte Kaandorp, geboren en getogen in Haarlem, is een icoon in de Nederlandse cabaretwereld. Met haar unieke humor, scherpe observaties en innemende persoonlijkheid heeft ze een grote schare fans vergaard. Kaandorp staat bekend om haar hilarische en tegelijkertijd ontroerende optredens, waarin ze alledaagse situaties op geheel eigen wijze belicht. Als een van de meest geliefde cabaretiers van Nederland blijft Brigitte Kaandorp een bron van inspiratie voor zowel collega’s als publiek.

2. Jeroen Overbeek

Jeroen Overbeek, geboren in Haarlem, is een prominente Nederlandse journalist en nieuwslezer. Hij staat bekend om zijn professionele presentatiestijl en diepgaande kennis van actuele gebeurtenissen. Overbeek heeft vele jaren gewerkt voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), waar hij verschillende nieuwsprogramma’s heeft gepresenteerd, waaronder het NOS Journaal. Met zijn heldere verslaggeving en betrouwbare uitstraling is hij een vertrouwd gezicht geworden voor Nederlandse kijkers. Jeroen Overbeek blijft een van de meest gerespecteerde journalisten van het land.

3. Niek Roozen

Niek Roozen, geboren en getogen in Haarlem, is een bekende Nederlandse acteur en presentator. Hij verwierf bekendheid met zijn rol als Max Koper in de populaire jeugdserie "Brugklas". Roozen heeft ook diverse andere rollen op zijn naam staan films zoals Project Gio, Vals en Verliefd op Cuba. Daarnaast is hij actief als presentator bij het programma Say Whut!? op NPO Zapp. Met zijn charmante uitstraling en veelzijdigheid blijft Niek Roozen geliefd bij een breed publiek.

4. Caroline Tensen

Caroline Tensen, geboren in Haarlem, is een bekende Nederlandse televisiepresentatrice. Ze begon haar carrière bij de AVRO en presenteerde vervolgens tal van succesvolle programma’s, waaronder ‘Wie is wie’, ‘Wie ben ik?’ en ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’. Tensen staat bekend om haar warme persoonlijkheid en professionele presentatiestijl. Met haar lange staat van dienst en haar charismatische optredens blijft ze een geliefd gezicht op de Nederlandse televisie.

5. Tosca Niterink

Tosca Niterink, geboren in Haarlem, is een bekende Nederlandse schrijfster, actrice en televisiepresentatrice. Ze verwierf bekendheid door Kreatief met Kurk en als lid van het satirische duo Theo en Thea, samen met Arjan Ederveen. Het duo kreeg landelijke bekendheid met hun gelijknamige televisieserie en theatervoorstellingen. Niterink heeft ook solo succes geboekt als auteur van verschillende boeken en als presentatrice van reisprogramma’s op televisie.

6. Koen van Heest

Koen van Heest, geboren in Haarlem, is een Nederlandse YouTuber, muzikant en ondernemer. Hij is vooral bekend als onderdeel van de YouTube-groep Bankzitters. Met deze groep heeft hij verschillende hits uitgebracht. Bankzitters is één van de grootste YouTube-kanalen van Nederland. Van Heest bracht ook eigen nummers uit, zoals "Geen Cartier", dat binnen een week een miljoen streams behaalde op Spotify en op de dertiende plaats piekte in de Single Top 100.

7. Janny van der Heijden

Janny van der Heijden, geboren in Haarlem, is een bekende Nederlandse culinair expert en televisiepersoonlijkheid. Ze is vooral bekend als jurylid in het populaire televisieprogramma "Heel Holland Bakt". Van der Heijden heeft een lange carrière in de culinaire wereld en heeft verschillende kookboeken geschreven. Haar passie voor eten en haar deskundigheid maken haar een gerespecteerde figuur in de Nederlandse gastronomische scene. Met haar charme en kennis blijft ze een favoriet onder televisiekijkers.

8. Bas Hoeflaak

Bas Hoeflaak, geboren in Haarlem, is een bekende Nederlandse komiek en acteur. Hij is vooral bekend als een van de castleden van het populaire sketch-programma Sluipschutters, waarin hij samenwerkt met Ronald Goedemondt, Jochen Otten en Leo Alkemade. In 2023 maakte Hoeflaak indruk in het eerste seizoen van het online streamingsdienstprogramma LOL: Last One Laughing, waar hij niet alleen het programma won, maar ook viraal ging met zijn act "Het Fluitlied".

9. Paul Witteman

Paul Witteman, geboren in Haarlem, is een gerenommeerde Nederlandse journalist en presentator. Hij staat bekend om zijn scherpe interviewstijl en zijn betrokkenheid bij actuele onderwerpen. Witteman heeft verschillende programma’s gepresenteerd, waaronder het populaire praatprogramma "Buitenhof" en "Pauw & Witteman". Zijn diepgaande kennis van politiek en cultuur, gecombineerd met zijn vlotte presentatie, hebben hem tot een van de meest gerespecteerde journalisten van Nederland gemaakt. Paul Witteman blijft een invloedrijke figuur in de Nederlandse media.

10. Dennis van der Geest

Dennis van der Geest, geboren en getogen in Haarlem, is een iconische Nederlandse judoka en televisiepersoonlijkheid. Hij heeft een indrukwekkende carrière als judoka achter de rug, met onder meer een gouden medaille op de wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen. Na zijn judocarrière maakte Van der Geest de overstap naar de televisiewereld, waar hij bekendheid verwierf als presentator en deelnemer aan verschillende tv-programma’s. Met zijn charismatische persoonlijkheid blijft hij een bekend gezicht op de Nederlandse televisie.