Sport IJmond Noord; één loket voor Beverwijk en Heemskerk

Nieuws
Sport IJmond Noord; één loket voor Beverwijk en Heemskerk.
Sport IJmond Noord; één loket voor Beverwijk en Heemskerk. (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Heemskerk en Beverwijk gaan steeds meer samenwerken. Op sportgebied is het nieuwe zwembad daar een voorbeeld van. De officiële start van Sport IJmond Noord was donderdag 4 april, maar de naamswijziging was vanaf maandag 1 april al van kracht. Van beide gemeenten was er een wethouder aanwezig bij de aftrap. Sportwethouders Ali Bal (Beverwijk) en Aad Schoorl (Heemskerk) en Bas de Wit, directeur Sport IJmond Noord zetten hun handtekening onder de samenwerking. 

Één sportloket voor alle inwoners van Beverwijk en Heemskerk

Voorheen Stichting Sportaccommodaties Beverwijk is hiermee doorontwikkeld tot het loket voor sportaccommodaties in de gemeenten Beverwijk en Heemskerk. De nieuwe naam van het sportbedrijf past beter bij de opdrachten die het uitvoert voor beide gemeenten. 

‘We vertrouwen al langer op de dienstverlening van de Stichting Sportaccommodaties Beverwijk’

In Beverwijk is Sport IJmond Noord per 1 januari 2024 ook gestart met sportclubondersteuning en vanaf 1 juli 2024 komen hier de voetbalvelden van ADO’20 en ODIN’59 in Heemskerk bij. Wethouder Aad Schoorl van de gemeente Heemskerk vertelt: “We vertrouwen al langer op de dienstverlening van de SSB. We kijken dan ook uit naar de uitbreiding hiervan in de vorm van Sport IJmond Noord. We bieden hiermee één loket voor alle inwoners van zowel Heemskerk als Beverwijk voor het gebruik van de sportaccommodaties.”

Toekomstbestendige en betaalbare sportaccomodatie

Ook wethouder Ali Bal van de gemeente Beverwijk ziet de voordelen van de samenwerking. Volgens hem wordt met deze samenwerking tussen de twee gemeenten een accommodatie opgezet die betaalbaar is voor iedereen en die helemaal klaar is voor de toekomst. “Door samen te werken zorgen we voor toekomstbestendigheid. Ook op de lange termijn houden we onze sportaccommodaties betaalbaar voor iedereen. Daarnaast helpt deze ontwikkeling natuurlijk ook mee om alle inwoners van Beverwijk en Heemskerk een zo goed mogelijke dienstverlening te bieden aan de gebruikers van sportaccommodaties in beide gemeenten.”

‘We hebben twee gemeenten, maar die vormen samen één verzorgingsgebied’ 

In de praktijk zijn de voordelen nu ook al duidelijk zichtbaar. Dat ziet ook Bas de Wit, de directeur van Sport IJmond Noord. “Sporters en sportaanbieders houden zich echt niet bezig met de grens van de gemeente. Heemskerk en Beverwijk zijn op zo een manier met elkaar verbonden dat je beide gemeenten als één verzorgingsgebied kunt zien. De inhuur van de binnensportaccommodaties vindt nu ook al over de grenzen van de twee steden plaats. Met deze ontwikkeling en de nieuwe naam zijn we voor iedereen te vinden, te herkennen en duidelijk zichtbaar. Voor gebruikers, opdrachtgevers, leveranciers en andere betrokkenen zijn wij vanaf nu hét sportbedrijf voor beide gemeenten. Voor Beverwijk én voor Heemskerk.”

Naamswijziging vanaf heden overal zichtbaar 

De naamswijziging is vanaf heden overal zichtbaar. Meer informatie is ook te vinden op www.sportijmondnoord.nl. Het telefoonnummer van de sportaccommodatie blijft na de samenwerking hetzelfde: 0251-234447. Hier kunnen inwoners telefonisch terecht met al hun vragen over de samenwerking en aanpassingen.