Expositie Carla de Vries in Bibliotheek IJmuiden

Cultuur
Werk van Carla de Vries.
Werk van Carla de Vries. (Foto: aangeleverd)

IJMUIDEN - In de vitrines van het leescafé in de Bibliotheek IJmuiden zijn vanaf maandag 8 april gevuld met de expositie van Carla de Vries. De expositie is toegankelijk tijdens de openingsuren van 8 april tot donderdag 16 mei.

Carla’s passie voor afwisseling en haar streven naar voortdurende groei komen duidelijk naar voren in de verscheidenheid aan onderwerpen en technieken die ze hanteert in haar schilderijen. Van kleurrijke stadsgezichten tot intieme portretten, haar werk weerspiegelt de rijke bron van inspiratie die ze vindt in haar dagelijks leven en omgeving.

Gedurende haar artistieke ontwikkeling heeft Carla de Vries verschillende technieken verkend, van aquarelverf tot acrylverf, en heeft ze zelfs haar talent uitgebreid naar het werken met papier-maché. Na haar kaderopleiding Creatieve Handvaardigheid (Crejat), begon ze in 2000 met schilderen, wat een keerpunt markeerde in haar artistieke reis.

Een nieuwe activiteit is het maken van grafiek, zoals zeefdrukken, linoleumprints en cyanotypie-collages. Dat zijn fotografische blauwdrukken, die gemaakt worden met behulp van zonlicht. Deze kunstwerken zijn van een kleiner formaat en passen dan ook prima in de vitrines van de bibliotheek in IJmuiden.