Bewoners van Lommerlust genieten van lezing Betje Wolff & Aagje Deken

Nieuws
De bewoners van Lommerlust tijdens de lezing van Jaap Tesselaar.
De bewoners van Lommerlust tijdens de lezing van Jaap Tesselaar. (Foto: aangeleverd)

BEVERWIJK - De bewoners van Lommerlust genoten vorige week van de lezing die Jaap Tesselaar had voorbereid over de schrijfsters Betje Wolff & Aagje Deken. Deze dames hebben in 1782 de brievenroman Sara Burgerhart geschreven; hiervan is bekend dat het grootste deel van deze brievenroman geschreven is in het schrijvershuisje in Beverwijk. Een replica van dit schrijvershuisje staat op het terrein van het verzorgingshuis Lommerlust.

Onder het genot van thee, koffie en een petit four werd er vol interesse naar de lezing geluisterd. Aansluitend brachten de bewoners nog een bezoek aan het schrijvershuisje in de tuin van Lommerlust. Het was een geslaagde middag die mede tot stand is gekomen door een subsidie van de Stichting Sluyterman van Loo. De bewoners die niet aanwezig waren bij de lezing, kregen eveneens een petit four aangeboden.

Sara Burgerhart

De brievenroman Sara Burgerhart is in 2022 toegevoegd aan de Canon van Nederland en is hierdoor weer regelmatig in de publiciteit gekomen. Prof. dr. Marita Mathijsen-Verkooijen zal op 9 november in Middenbeemster, waar Betje Wolff lange tijd heeft gewoond, haar biografie presenteren. De hoogleraar zal naar verwachting in november de biografie van Betje Wolff in Beverwijk komen toelichten.

Zelfs de petit-fours waren geheel in stijl.