Enquête Beheerplan Groene Westrand

Nieuws
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Stockphoto)

BEVERWIJK – Gemeente Beverwijk laat een beheerplan maken voor Park Westerhout en Park De Duinen. Aan het bureau dat het plan maakt, wil de gemeente input meegeven van de bezoekers van de parken. Daarom hebben ze een korte online enquête opgesteld. Ze willen graag te weten komen waarvoor bezoekers naar de parken komen. Wat ze mooi vinden en wat volgens hen verbeterd moet worden.

De enquête invullen kan tot dinsdag 21 mei. De uitkomsten geeft de gemeente mee aan het bureau dat het beheerplan maakt. In september is het plan klaar en kan een aanbesteding starten voor het beheren van Park Westerhout en Park De Duinen. De enquête is te vinden op denkmee.beverwijk.nl.

Beheerplan

Met een beheerplan kan de gemeente doelgericht werken. Denk bijvoorbeeld aan meer diversiteit van planten en dieren en het onderhoud van paden en banken. Ook komt in het plan hoe ze invasieve exoten zoals de Japanse Duizendknoop kunnen bestrijden. In Park Westerhout zijn oude parkelementen uit de tijd dat het nog een landgoed was. Die willen ze weer zichtbaar maken.

Groenbeleid

Het beheerplan is één van de maatregelen uit het groenbeleid. In de ‘Groenvisie 2020-2030’ staan de richtlijnen voor het groen in de openbare ruimte. Zoals meer biodiversiteit en de inrichting afstemmen op het gebruik. Maar ook groen inzetten voor het versterken van de identiteit van Beverwijk.