De Oude Keuken start in Geesterhage

Algemeen
De Oude Keuken start in Geesterhage.
De Oude Keuken start in Geesterhage. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - De Oude Keuken (DOK) breidt uit in Castricum. De Oude Keuken start, naast het restaurant op Dijk & Duin, een tweede horecalocatie in Geesterhage. De samenwerking tussen de sociale onderneming DOK en de culturele stichting Nieuw Geesterhage is bijzonder, omdat de opening van DOK betekent dat Geesterhage nog beter haar rol kan vervullen als culturele ontmoetingsplek en DOK nóg meer leer/werkplekken aan kan bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Geesterhage is de Castricumse spil van cultuur, creativiteit, muziek en kunst, een plek die sociaal maatschappelijke verbinding ademt, die met de opening van Café DOK Geesterhage alleen maar versterkt wordt. Op dat punt zijn er duidelijk veel raakvlakken met De Oude Keuken, die uitwisseling van verschillende groepen mensen en hun welzijn primair als doel heeft.

Nog meer kansen

DOK is al ruim twaalf jaar actief als sociale onderneming. Waarom breidt DOK uit? Directeur DOK Edwin Teljeur: “De Oude Keuken is een sociale onderneming. Wij staan voor een maatschappij, waarin iedereen mee kan doen. Om dit te realiseren bieden wij leer/werktrajecten aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de lancering van Café DOK Geesterhage is DOK in staat om nóg meer leer-werkplekken te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en kunnen we de medewerkers van DOK ook een uitdaging bieden op een andere werkplek. Meer impact dus. Dat noemen wij winst.” 

“Sinds de opening van het nieuwe verbouwde Geesterhage is er al de wens om, niet alleen bij theatervoorstellingen en concerten, maar ook overdag de mooie foyer open te stellen”, aldus Anita Mooiweer, directeur van het Cultureel Centrum Geesterhage. “Leuk om je bezoekje aan de naastgelegen bibliotheek te combineren met een lunch. Handig, om snel even een lekker bakje te doen terwijl je wacht op de Toonbeeld-muziekles van je kind. Of nog even nazitten met je vereniging na het repeteren, of met je lesgenoten uit de yoga met tóch even een lekkere kop thee, of misschien wel een wijntje. Of, gewoon, voor ‘de zomaar’, omdat het gezellig is om mensen te ontmoeten. Met Café DOK Geesterhage komt die droom uit. Met onze gezamenlijke maatschappelijke doelstellingen vonden we elkaar al snel in een logische natuurlijke samenwerking.”

De samenwerking die in maart is gestart, is breder dan alleen het Café DOK Geesterhage. De horeca-service van DOK geldt ook in combinatie met de verhuur van zalen van Geesterhage voor bijvoorbeeld vergaderingen, events en workshops. In april zal het Café DOK Geesterhage feestelijke geopend worden.

Voor meer informatie: www.deoudekeuken.net, www.geesterhage.nl

De Oude Keuken start in Geesterhage.
Afbeelding