Het Torentje viert kroonjaar met eigen taartje, burgemeester Van Zanen is enthousiast

Algemeen
Robert Wittenberg van Dudok biedt ‘t Haags Torentaartje aan Burgemeester Jan van Zanen aan.
Robert Wittenberg van Dudok biedt ‘t Haags Torentaartje aan Burgemeester Jan van Zanen aan. (Foto:The Hague & Partners / Bas Adriaans )

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat het Torentje in gebruik werd genomen als de vaste werkplek van de premier. Het was minister-president Ruud Lubbers die de hoektoren aan de Hofvijver als werkplek koos. In de afgelopen 40 jaar groeide ‘het Torentje’ uit tot het symbool van de democratie. Om dat te vieren, heeft het nu zijn eigen lekkernij, een heus Torentaartje.

‘t Haags Torentaartje – ambachtelijk gemaakt door Dudok Patisserie - is opgebouwd uit een rijke koekdeegbodem met amandelspijs en een heerlijke romige Haagse Hopjes mousse. Binnenin een kern van kersencompote als frisse tegenhanger. Het Torentaartje heeft een glacé bovenkant met de smaak koffie-karamel. 

Hart onder de riem

Van deze heerlijke traktatie kun je genieten bij deelnemende horeca in en rond Museumkwartier Den Haag. Deze lekkernij is bedoeld om de ondernemers rondom het Binnenhof een hart onder de riem te steken tijdens de renovatie. Het taartje is te bestellen bij: Vienna, Bagels & Beans (Plaats), Jamey Bennett, Millers, Stan&Co, Luden, Barlow, De Posthoorn, Green Bean, Pulchri, Almondo, Gallery61, Cloos, De Tijd, Brasserie Mauritshuis en Dudok Den Haag.

Top

Gisteren bood Robert Wittenberg van Dudok ‘t Haags Torentaartje aan burgemeester Jan van Zanen aan, onder toeziend oog van Mary Hessing, die in opdracht van The Hague & Partners het idee ontwikkelde om een Torentaartje te maken. Torenhoge verwachtingen uiteraard. Werden die waargemaakt? “Bij een taartje kun je aan de bodem de kwaliteit afmeten, en deze bodem is enorm lekker!” aldus de burgemeester.

BinnenhofBuiten
‘t Haags Torentaartje is onderdeel van BinnenhofBuiten, een project van The Hague & Partners. BinnenhofBuiten organiseert evenementen en activiteiten tijdens de renovatie van het Binnenhof.