Zó verduurzaam je de slaapkamer!

Duurzaam
Mét deze tips maak je de slaapkamer lekker duurzaam.
Mét deze tips maak je de slaapkamer lekker duurzaam. (Foto: Adobe Stock)

De slaapkamer verduurzamen, wat komt daar allemaal bij kijken? Lees snel verder voor déze handige tips!

Gemiddeld spendeer je zo’n vijftig uur per week in je slaapkamer. Deze ruimte zou dus een prettige en duurzame omgeving moeten zijn, waar jij helemaal tot rust komt. Nu is de slaapkamer misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij het woord ‘verduurzamen’. Toch kunnen hier nog veel stappen worden gezet. 

Slaapkamer verduurzamen: tip 1

Investeer in duurzaam bed- en badtextiel. Wist je dat er voor het produceren van één dekbed meer dan een kilo giftige stoffen wordt gebruikt? Niet alleen slecht voor het milieu, maar ook ongezond voor jezelf. Fijn: Cotton Suite verkoopt duurzaam bed- en badtextiel van 100% GTOS-gecertificeerd biologisch katoen. Ook de verpakking is duurzaam. Yes!

Slaapkamer verduurzamen: tip 2

Frisse lucht is een belangrijke voorwaarde voor een goede nachtrust. Te weinig zuurstof kan een benauwd gevoel geven. Dat slaapt natuurlijk een stuk minder lekker. Tip: plaats luchtzuiverende planten in je kamer. Verschillende kamerplanten geven veel zuurstof en kunnen goed tegen weinig licht; perfect als je de gordijnen vaak halfdicht hebt. Luchtzuiverende planten zijn onder andere de lepelplant, krulvaren, sansevieria, areca, blauwvaren, zaagcactus en aloë vera.  

slaapkamer verduurzamen, duurzame slaapkamer, slaapkamer duurzaam maken, duurzame slaapkamer tips, kamerplant, zuurstofrijke kamerplant,
Verschillende kamerplanten geven zuurstof én zuiveren de lucht.

Slaapkamer verduurzamen: tip 3

Een mooi kleurtje op de muur zorgt voor een gezellige, huiselijke sfeer in jouw slaapkamer. Maar wist je dat verf allerlei stoffen bevat die niet gezond zijn, zowel voor jezelf als het milieu? In de meeste verfproducten zijn fossiele grondstoffen verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de blikken verf bijdragen aan uitputting van de aarde én dat het product bovendien schadelijke stoffen kan bevatten. Gelukkig heb je tegenwoordig ook steeds meer duurzame verfsoorten voor je slaapkamer die gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen. Tip: zoek op biobased of plantaardige verf.

Slaapkamer verduurzamen: tip 4

Er zijn tegenwoordig veel verschillende energiezuinige lampen, waarvan LED-lampen de meest duurzame optie zijn. Het idee dat deze lampen alleen lelijk wit licht geven is achterhaald; tegenwoordig heb je LED-verlichting in talloze verschillende, mooie kleuren. Ontdek welk type LED-verlichting het beste bij jouw slaapkamer past!

Meer inspiratie? 

Bezoek onze homepage en volg ons op Instagram en Facebook!