Voel je tHUISS met Nikki: ‘Geniet langer van je bos bloemen met déze tips’

Accessoires
Nikki Fischer is interieurstyliste en eigenaresse van HUISS.
Nikki Fischer is interieurstyliste en eigenaresse van HUISS. (Foto: aangeleverd)

Even voorstellen: Nikki Fischer is interieurstyliste en eigenaresse van HUISS. Ze woont samen met haar vriend en kat Muis in het centrum van Alkmaar. Op Rodiwonen.nl deelt Nikki elke maand leuke DIY’s, trends én duurzame tips. Deze keer legt Nikki uit hoe je langer van een bos bloemen geniet! 

Nikki: “Het is alweer eind april en ik begin écht zin te krijgen in meer vrolijkheid in huis! Ik ben namelijk gek op mooie en kleurrijke bloemen. Maar hoe geniet je zo lang mogelijk van een bos bloemen? Met dit stappenplan staat je bos dágenlang mooi en is het een échte eyecatcher in jouw interieur!


Beeld: HUISS

Langer van bloemen genieten: stap 1

Pak een mooie glazen vaas die goed in jouw interieur past. Maak de vaas schoon met lauw water en een beetje bleek. Door de bleek haal je de oude bacteriën uit de vaas en wordt de vaas meteen blinkend schoon. Let op: zet een vaas nooit in de afwasmachine, hierdoor ontstaan er snel kalkranden. 

Langer van bloemen genieten: stap 2

Vul de vaas met koud water en doe er 1 à 2 druppeltjes bleek bij. Nu denk je misschien: wat, bleek?! Jazeker! Bleek neutraliseert het water voor de bloemen; daarnaast blijft het water mooi schoon. De bloemenvoeding die vaak bij de bloemen wordt gegeven bevat suiker en bleek. De suikers zorgen ervoor dat de bloemen wat sneller openspringen, en dat is niet per se nodig.

Langer van bloemen genieten: stap 3

Snijd met een scherp schilmesje (die je alleen voor bloemen gebruikt) de stelen schuin af. Zo creëer je een open wond, waardoor de bloemen het water goed kunnen opnemen. Zet het boeket dus lekker in het verse water.

Langer van bloemen genieten: stap 4

Zet een boeket bloemen nooit op de tocht of naast een fruitschaal. Dit zorgt ervoor dat de bloemen snel vergaan. Tocht is sowieso nooit goed voor bloemen en planten. Fruit geeft het natuurlijke gas ‘ethyleen’ af, dit is een rijpingsenzym en niet bevorderlijk voor bloemen. Wil je het extra goed doen? Herhaal na drie dagen de bovenstaande stappen en je hebt nóg langer plezier van je bloemen.

Geniet van je bloemen! Ik geniet in elk geval van mijn boeketten in huis.” 


Beeld: HUISS