Stadsherstel viert 45-jarig bestaan en ontvangt een bijzonder cadeau

Nieuws
De overhandiging van het cadeau met links Wim Deetman.
De overhandiging van het cadeau met links Wim Deetman. (Foto: Léontine Lamers)

Stadsherstel Den Haag en omgeving bestaat 45 jaar. Dat werd onlangs met oud-burgemeester Wim Deetman gevierd in de Julianakerk aan de Kempstraat  Hij overhandigde een bijzonder cadeau aan de organisatie die bijzondere panden in de hofstad van de sloop redt. 

Zo’n 100 mensen woonden de viering bij. Aanwezig waren zowel certificaathouders, zakenpartners als huurders van Stadsherstel Den Haag. Ook oud-burgemeester Wim Deetman was van de partij. Hij onthulde het cadeau: een ontwerp voor een nieuw windvaantje voor de Juliankerk. Het oude windvaantje is jaren geleden verdwenen. Het ontwerp voor een nieuwe is gemaakt door restauratie-architect Gijsbert van Hoogevest, kleinzoon van de ontwerper van de Julianakerk. 

Stadsherstel Den Haag werd in 1977 opgericht om bijzondere panden van de sloop te redden. In haar lustrumjaar werkt Stadsherstel Den Haag aan meerdere restauratieprojecten en is zij bezig met de verwerving van nieuwe monumenten. Zij verhuurt woningen en bedrijfsruimte in mooie monumenten in de Haagse binnenstad en Haaglanden. Voor meer info kijk op www.stadshersteldenhaag.nl.