Gemeente Den Haag en werkgevers tekenen voor inclusieve arbeidsmarkt

Nieuws
Donderdag stonden gemeente en werkgevers in Amare stil bij de gemaakte afspraken.
Donderdag stonden gemeente en werkgevers in Amare stil bij de gemaakte afspraken. (Foto: Henriëtte Guest)

Iedereen die wil werken, moet kunnen werken, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de krapte op de arbeidsmarkt is dit belangrijker dan ooit. De gemeente Den Haag zet zich daarom samen met werkgevers in voor een inclusieve Haagse arbeidsmarkt. De afgelopen tijd ondertekenden de gemeente en maar liefst 57 werkgevers zogenaamde ‘intentieverklaringen’, om hier later dit jaar concrete samenwerkingsafspraken over te maken. 

“Als gemeente en werkgevers hebben we elkaar nodig. Daarom zijn we continu bezig met het zo optimaal mogelijk maken van onze dienstverlening. We passen deze aan of ontwikkelen nieuwe dienstverlening. Met mijn eigen ervaring als ondernemer, kijk ik daarbij ook graag vanuit een ondernemersbril: hoe kunnen we dit doen?”, zegt wethouder Nur Icar (Werk). Een voorbeeld is de Vragenlijst Inclusief Ondernemen (VIO), die de gemeente met TNO heeft ontwikkeld. Met de vragenlijst krijgt zowel Den Haag Werkt, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente, als een werkgever inzicht in welke dienstverlening nodig is om meer mensen uit de doelgroep van Den Haag Werkt in dienst te nemen.

“Een mooi voorbeeld van proactief meedenken en maatwerk leveren, toegespitst op de behoefte van de werkgever. Daar ben ik trots op. En ook met een loonkostensubsidie, een financiële compensatie, willen we werkgevers helpen om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Zo werken we met elkaar aan een inclusieve Haagse arbeidsmarkt. Mooi dat we vandaag bij die samenwerking stilstaan”, zegt Icar.