Buitenbad Het Heersdiep in Den Helder gaat weer open

Sport
Buitenbassin gaat weer open in Den Helder.
Buitenbassin gaat weer open in Den Helder. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Het 25-meter buitenzwembad van zwembad Het Heersdiep opent weer vanaf 1 april!

Vanwege de toegenomen energiekosten en onduidelijkheid over de energie tegemoetkomingsregelingen van de overheid koos Stichting Aquacentrum Den Helder er vorig jaar voor om het buitenbad tijdens de koude maanden te sluiten. Nu de buitentemperaturen weer aan het stijgen zijn, is de Stichting van mening dat het buitenbassin met ingang van 1 april weer geopend kan gaan worden.

Onderhoudswerkzaamheden

Momenteel vinden diverse onderhoudswerkzaamheden plaats in- en rond het buitenbad, waarna begonnen gaat worden met het opnieuw vullen van het bad met water. Daarna gaan de waterbehandeling en de verwarming van het water weer starten, zodat de bezoekers uiteindelijk met een watertemperatuur van rond de 28 graden heerlijk kunnen komen zwemmen in de open buitenlucht.

Recreatief zwemmen

Als het weer het toelaat wordt het buitenbad tijdens het vrijzwemmen ook opengesteld, zodat iedereen weer van de familieglijbaan kan gaan glijden en lol maken in het water.

Banen zwemmen

Banen zwemmen kan vanaf 2 april als vanouds weer in het 25-meter buitenbad. Het banenzwemmen in het 25-meter trainings- en het wedstrijdbassin blijft ook mogelijk. Het aantal zwemmers gaat weer van vier naar drie personen per baan. Vergeet daarom niet van tevoren te reserveren.

Kijk voor de tijden op https://acdh.nl en reserveer direct een zwemblok!