Nieuwe ophaaldagen voor de afvalbak in het nieuwe jaar

Algemeen
Op welke dag wordt het afval opgehaald in 2022?
Op welke dag wordt het afval opgehaald in 2022? (Foto: Archief)

DIJK EN WAARD - Een grote kans dat volgend jaar de afvalbak op een andere dag aan de straat gezet moet worden. Dit geldt voor Langedijk en een gedeelte van Heerhugowaard. Dit komt omdat er vanwege de fusie tussen Langedijk en Heerhugowaard een nieuw ophaalschema is gemaakt voor Dijk en Waard. 

Om de inzamelroutes zo efficiënt mogelijk in te richten zijn de ophaaldagen opnieuw ingedeeld. Dit betekent dat een deel van de Dijk en Waarders in het nieuwe jaar hun afvalbak op een andere dag aan de weg moeten zetten dan ze gewend zijn.

Afvalkalender 2022

Op www.mijnafvalwijzer.nl of via de AfvalWijzer app zijn de ophaaldagen voor 2022 te bekijken. Voer je huisnummer en postcode in en je krijgt gelijk de actuele ophaaldagen voor jouw straat te zien. Je kunt ook instellen dat je een automatische notificatie krijgt wanneer welke bak aan de weg gezet moet worden. Dit kan via de app op de smartphone of tablet met een pushmelding of via een e-mailbericht. Om de app te downloaden zoekt je in de app-store naar ‘AfvalWijzer’ van de ontwikkelaar ‘Addcom Direct’.

Jaaroverzicht

Via de website en app van de AfvalWijzer is het mogelijk om een jaaroverzicht te downloaden als pdf. Deze kun je printen en op een handige plek in huis ophangen. Mensen die geen smartphone, tablet of computer hebben, kunnen eind januari hun persoonlijke jaaroverzicht aanvragen via de receptie van het gemeentehuis.