Maud bakt stapels cakejes voor het goede doel

Algemeen
Stef Callenbach is zeer onder de indruk van het bedrag dat Maud en Tessa bij elkaar bakten.
Stef Callenbach is zeer onder de indruk van het bedrag dat Maud en Tessa bij elkaar bakten. (Foto: AGHeeremansPhotography)

*UPDATE: Maud en Tessa hebben vanmiddag maar liefst € 800,- gebracht naar de radiostudio in De Schelvis! De dj’s waren zichtbaar onder de indruk en ontdaan door deze fantastische actie van deze 12-jarige Langedijkers.

Gisteravond om 20.00 uur stond de stand op € 10.297,60. Vanmiddag om 16.00 uur is de laatste tussenstand bekendgemaakt van ruim € 14000 en de bekendmaking van het eindbedrag is vanavond om 23.00 uur. Je kunt nog plaatjes aanvragen en zo het eindbedrag ophoog brengen richting... ?

LANGEDIJK - Sinds maandag zijn Didier, Stef en Thomas non stop radio aan het maken vanuit De Schelvis in Zuid Scharwoude. Tot en met vrijdag zitten ze daar nog opgesloten om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. 

Vorig jaar was dat de Voedselbank Langedijk, waar ze maar liefst € 20.000 voor ophaalden. Dit jaar is dat Stichting Help Elkander, die volledig verzorgde vakanties mogelijk maakt voor gezinnen die zich geen vakantie kunnen veroorloven. 


AGHeeremansPhotography

Vorig jaar werden er plaatsje aangevraagd voor geld, werden er mooie acties georganiseerd en werd Serieus Langedijk gesponsord door veel Langedijker bedrijven. Én er werd gebakken door Maud, veel gebakken. Ze verkocht 196 cupcakes en ook werd ze gesponsord door de collega’s van haar moeder Danielle, en haalde zo maar liefst € 346,50 op voor de Voedselbank. Dus toen bekend werd dat Serieus Langedijk ook dit jaar weer zou gaan plaatsvinden, twijfelde Maud geen moment en ging weer aan de slag! 

Het bedrag staat nu al op 500 euro en 50 cent!

“Bakken is mijn hobby, ik bak sowieso bijna elke dag. Dus toen ik dat kon combineren met geld ophalen voor het goede doel was dat voor mij heel logisch!”, zegt de 12-jarige keukenprinses. Moeder Danielle vult aan: “Vorig jaar ontstond dit spontaan en hadden we opeens het hele huis vol staan met cakejes en bakbenodigdheden. Het was onverwachts een enorm succes, dus we hadden ook de hele tijd mensen aan de deur. Ook was de cupcakemix in alle supermarkten van Langedijk op, dus een buurvrouw is naar Warmenhuizen geracet voor een nieuwe voorraad, haha.”


AGHeeremansPhotography

Dit jaar loopt Mauds bakactie als een geoliede machine. “Mensen kunnen via mijn moeders Facebookpagina (Danielle Bart) bestellen en kiezen uit wintercupcakejes, mini-appeltaartjes met maple sirup, kokosbollen met witte chocola als sneeuwpop of zonder versiering. We schrijven alle bestellingen op en dan ga ik aan de slag! Doordat ik al voor Sinterklaas ben begonnen met deze actie staat het opgehaalde bedrag nu al op 500 euro en 50 cent. Ik hoop natuurlijk dat het nog veel meer wordt.” 


AGHeeremansPhotography

Gelukkig heeft Maud hulp van haar vriendin Tessa en mama houdt de bestellingen en de opbrengst bij. “Als we het druk hebben en de keuken is Mauds domein dan kookt de buurvrouw voor ons en van een andere buurvrouw hebben we extra bakblikken en een keukenmachine geleend. Eigenlijk was een extra oven ook nog wel handig geweest”, lacht ze.

Vrijdag om 13.00 uur gaat Maud de totale opbrengst naar de mannen van Serieus Langedijk brengen. Tot 12.00 uur kunt u uw bestelling nog ophalen! De lekkernijen kosten € 1,50 per stuk, waarvan € 1,- voor het goede doel. Bestellingen graag doorgeven via Facebook.

Tessa en Maud bakken de lekkerste en mooiste cakejes voor Serieus Langedijk.