Anouk Swager geselecteerd voor Weekend van het Portret

Algemeen
Anouk met het prachtige portret van Jan Hessing waarmee ze exposeert tijdens het Weekend van het Portret.
Anouk met het prachtige portret van Jan Hessing waarmee ze exposeert tijdens het Weekend van het Portret. (Foto: Theo Annes)

NOORD-SCHARWOUDE - De Nederlandse Portretprijs organiseert het Weekend van het Portret, een tentoonstelling van portretten in 2D en 3D, met dit jaar als thema ‘In Herinnering – Portretten van dierbaren. Het portret: ‘Eenvou(w)d siert de mens’ door Anouk Swager zal hier ook te zien zijn. “Mijn portret is geselecteerd om deel te nemen aan de expositie van 21 t/m 23 oktober  in Loods 6 te Amsterdam. Wat een eer zeg!” 

Het portret van Jan Hessing is het eerste dat Anouk ooit maakte en Jan prijkt sindsdien met zijn markante kop aan de wand in haar atelier in Noord-Scharwoude. Elk rimpeltje, elk vlekje en elke vouw is minutieus door Anouk geschilderd, bijna alsof het een fotoportret is. “Ik heb dit portret op verzoek van mijn partner, Jonathan Beukers gemaakt. Hij heeft goede herinneringen aan Jan Hessing, de oprichter van Hessing Supervers. Ik heb bij het schilderen gebruik gemaakt van 4 tot 5 verschillende foto’s en dat resulteerde in dit portret. Best goed gelukt, ja!” lacht ze bescheiden. Jan is in 2021 overleden en dat geeft het nog meer waarde. 

In het weekend van vrijdag 21 tot en met zondag 23 oktober is dit, en alle andere geselecteerde portretten geëxposeerd in de Bagagehal van Loods 6, KNSM-laan 143, Amsterdam. Openingstijden: 11.00 tot 17.00 uur. Info: https://www.portretprijs.nl..