MamaCafé Dijk en Waard organiseert grote kleding- en speelgoedbeurs

Algemeen
Mooie tweedehands kleertjes voor een betaalbare prijs.
Mooie tweedehands kleertjes voor een betaalbare prijs. (Foto: AdobeStock)

DIJK EN WAARD - Kinderen worden snel groot. Zeker in deze tijd van inflatie en hogere energierekeningen, die we allemaal merken in onze portemonnee, zijn ouders veel geld kwijt aan kleding en speelgoed voor hun kroost. Geld dat niet iedereen zomaar voorhanden heeft. MamaCafé Dijk en Waard herkent deze ontwikkeling en speelt erop in door begin januari een grote indoor kinderkleding- en speelgoedruilbeurs te organiseren. “Het is helemaal ‘hot’ om kinderkleding, speelgoed en andere kinderartikelen tweedehands aan te schaffen”, aldus Marian van den Hoven van MamaCafé Dijk en Waard, die het evenement samen met Kim Dijkstra organiseert. “En het is nog duurzaam ook. Echt een tegenwicht in deze consumptiemaatschappij en het bespaart een hoop geld.”

De eerste ‘Kinderkleding en speelgoedbeurs XL’ van Dijk en Waard staat gepland voor zondag 8 januari van 11.00 tot 15.00 uur. Marian: “We hebben een prachtige locatie gevonden bij Heer Hugo aan de Gildestraat 2 in Heerhugowaard, Goed bereikbaar, centraal in Dijk en Waard, met veel parkeermogelijkheid en horeca.” Bij de beurs kun je terecht voor nette (ongebruikte) kleding, schoeisel, gaaf speelgoed en andere kinderartikelen - denk aan slaapzakken, beddengoed en speelkleden - die niet of nauwelijks gebruikt zijn. Marian: “Er is een gevarieerd aanbod voor kinderen in de leeftijd van nul tot twaalf jaar, geheel afkomstig van particulieren. We merken dat er ook grote behoefte is aan kleding en spullen voor grotere kinderen, van zes tot twaalf jaar. Die worden nog wel eens vergeten. Heb jij nog kinderkleding, speelgoed of andere kinderartikelen in de kast liggen? Verkoop ze bij onze beurs en behoud de hele opbrengst!” 

Er zijn momenteel nog tafels beschikbaar voor de verkoop van kinderartikelen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar. Kijk op www.mamacafehhw.nl voor meer informatie. De entree voor de beurs bedraagt 2 euro per persoon. Reserveer een tafel via www.mamacafehhw.nl. Het streven is om elk kwartaal een beurs te organiseren.

Over het MamaCafé

Het MamaCafé is een vrijwillige organisatie die zwangeren en moeders met jonge kinderen samenbrengt. Het café biedt een plek waar je gezellig koffie of thee kunt drinken, ervaringen kunt delen, elkaar kunt opzoeken voor tips en advies en waar je kind kan spelen in een veilige omgeving. Niet alleen is het een uurtje vermaak, ook ontstaan er soms langdurige vriendschappen. Het MamaCafé organiseert ook workshops of een gastspreker om het leven met jonge kinderen nog aangenamer te maken. Denk hierbij aan een babymasseur, voedingscoach of lactatiedeskundige.
Het MamaCafé is te vinden in het pand van verloskundigenpraktijk Zonwaard aan het Van Eedenplein in Heerhugowaard en de bijeenkomsten duren van 09.30 tot 11.30 uur. De inloop is vrij, dus kom zo laat als het jou voegt. Opgeven is niet nodig.

Om iedereen de mogelijkheid te kunnen bieden om langs te komen, wordt het café op verschillende dagen in de week georganiseerd. Kijk bij de agenda op www.mamacafehhw.nl voor de data. Entree is € 2 per volwassenen inclusief koffie en thee.