Mamacafé Dijk en Waard organiseert kinderkleding- en speelgoedbeurs XL

Algemeen
Buitenkansjes scoren op de kinderkleding- en speelgoedbeurs van Mamacafé Dijk en Waard!
Buitenkansjes scoren op de kinderkleding- en speelgoedbeurs van Mamacafé Dijk en Waard! (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Kinderen groeien zo snel. Vaak hebben ze elk seizoen een andere maat en blijven de ouders zitten met stapels - soms nog ongebruikte! - kleding. Ook de interesse in speelgoed en boeken wisselt voortdurend als kinderen opgroeien. Online (on)gebruikte items aanbieden kost veel tijd en energie. Via de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs treffen aanbieders en bezoekers elkaar live en kan een koop direct gesloten worden.

De eerste beurs, afgelopen januari, was een groot succes, vertelt Marian van den Hoven, die het evenement samen met Kim Dijkstra organiseert. “Honderden ouders (in spé) hebben kunnen profiteren van een ruim aanbod om hun kind(eren) mee te verblijden. Behalve met kleding gingen ook veel mensen naar huis met autostoeltjes, schoenen, muziekwagens, puzzels, boxkleden, boeken en noem maar op. Zelfs mensen die in het laatste uur kwamen verlieten, met volle handen, de beurs tevreden.”

De komende beurs is zondag 2 april van 10.00 tot 14.00 uur bij Heer Hugo in Heerhugowaard. Entree is € 2 per volwassene.

Mamacafé Dijk en Waard

Het Mamacafé Dijk en Waard staat in de startblokken om een stichting te worden. Stichting Doesgoed ondersteunt daarbij. Het Mamacafé is een initiatief dat ontstaan is dóór moeders vóór moeders en is al negen jaar actief. Het Mamacafé organiseert op een laagdrempelige manier bijeenkomsten waar zwangeren en moeders met jonge kinderen vanuit de regio naar toe kunnen komen. “Een plek om tips en ervaringen uit te kunnen wisselen zonder professionele gedachtegang. Niet alleen is het een uurtje vermaak, ook ontstaan er langdurige vriendschappen. Nu ook via een Whatsapp-groep. Naast de aangeboden gastsprekers en workshops werden er ook ruilmomenten ingepland waarbij kinderkleding en speelgoed geruild kon worden. Dit laatste heeft het Mamacafé nu dus iets groter aangepakt!”

De agenda voor de bijeenkomsten met het aanbod van gastsprekers en workshops, de whatsapp-groep en alle informatie over de Kinderkleding- en speelgoedbeurs vind je op www.mamacafehhw.nl.